Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in general. Lipia Naan este versatila si poate fi mancata in moduri diferite, in functie de preferintele personale si de preparatele cu care este servita. Adesea, lipia Naan este mancata alaturi de curry sau alte feluri de mâncare cu sos.

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Ingrediente

  • • 2 cani de faina
  • • 1 lingurita de drojdie uscata
  • • 1 lingura de zahar
  • • 1/2 lingurita de sare
  • • 1/2 cana de iaurt
  • • 1/4 cana de apa calduta
  • • 2 linguri de ulei de masline sau ghee (unt clarificat)
  • • Unt topit pentru uns
  • • Usturoi
  • • Verdeata proaspata tocata (coriandru sau patrunjel) pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia uscata, zaharul si sarea.

Adauga iaurtul si amesteca bine.

Adauga apa treptat si framanta pana cand obtii un aluat moale si elastic.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul să creasca timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand isi dublează volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, incalzeste un gratar sau o tigaie grea la foc mediu-mare.

Imparte aluatul in bile de marimea unei mingi de golf si intinde fiecare minge intr-un cerc subtire, folosind putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.

Cand gratarul este bine încins, pune un cerc de aluat pe el. Lasa-l sa se coaca timp de aproximativ 1-2 minute sau pana când apar bule pe suprafata si partea de jos este usor rumenita.

Cu o spatula, intoarce naanul si lasa-l sa se coaca și pe cealalta parte timp de inca 1-2 minute.

Repeta acest proces cu toate bilele de aluat.

Unge naanurile fierbinti cu amestec de unt topit , ustuoi si verdeata proaspata tocata inainte de a le servi. Sunt un deliciu!

Acum te poti bucura de delicioasele tale lipii naan alaturi de curry sau alte preparate preferate!
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele, la fel de delicioase: butter chicken - cremos si aromat, pui cu piper negru sau pui indian Tandoori.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.