Pui cu piper negru

Portii
5
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pui cu piper negru

Ingrediente

  • • 1 pui de 1-1.3 kg
  • • 3 lingurite de piper negru
  • • 2-3 lingurite frunze de coriandru proaspat tocat
  • • 1 lingurita Garam Masala
  • • 3 linguri pasta de usturoi sau 6 catei, curatati si taiati felii subtiri
  • • 4 linguri ulei
  • • 2 linguri suc de lamaie
  • • 4 cepe mijlocii, tocate marunt
  • • 4 rosii mari, tocate marunt
  • • 140 ml iaurt

Mod de preparare


Curatati si taiati puiul in 8 bucati. Daca doriti, indepartati oasele si pielea. Condimentati cu piper.
Bateti iaurtul, apoi adaugati restul de piper, jumatate din cantitatatea de usturoi, sucul de lamaie si sare dupa gust. Amestecati bine.
Puneti in acest amestec carnea de pui si lasati sa se marineze cel putin 30 min.
Intre timp, incingeti uleiul intr-o cratita. Adaugati ceapa si caliti la foc mic.
Adaugati pasta de usturoi ramasa si caliti pana cand ceapa devine brun-aurie.
Opariti rosiile si decojiti pielita.
Adaugati rosiile tocate marunt si lasati la foc, amestecand continuu, pana cand grasimea se separa pe marginile cratitei.
Adaugati bucatile de carne cu tot cu marinata si lasati sa fiarba, amestecand 4-5 min.
Adaugati 250 ml apa sau supa concentrata si lasati sa fiarba, pana da in clocot.
Acoperiti si lasati sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand, pana cand puiul s-a fragezit.
Presarati Garam Masala si amestecati.
Decorati cu frunzele de coriandru tocat si serviti cu garnitura de orez sau paine prajita.

Pofta mare!

Garam Masala -“masala” inseamna amestec, iar “garam” condimente. Un amestec de condimente specific bucatariei indiene, pe care il puteti realiza singuri folosind parti egale de coriandru, chimion, ghimbir, scortisoara, cuisoare, piper negru, dafin, pisate si amestecate.
Exista nenumarate variante de Garam Masala. Alegeti combinatia care va place.
Acest amestec de condiment se foloseste, doar spre sfarsitul prepararii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Fanta
3
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca