Gem de cirese - dulce si aromat

Gemul de cirese este o delicatesa dulce si aromata, preparata din cirese proaspete si zahar, uneori completa cu suc de lamaie pentru a intensifica aromele și a echilibra dulceata fructelor.

Gem de cirese - dulce si aromat

Ingrediente

  • • 3 kg de cirese
  • • 1,5 kg de zahar
  • • Sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Spala si cureta ciresele. Scoate samburii si taie-le în jumatate sau în sferturi, in functie de preferinte.

Pune ciresele intr-o cratita mare si adauga zaharul si sucul de lamaie.

Amesteca bine ingredientele si lasă-le sa stea timp de aproximativ o ora, astfel incat ciresele sa-si lase sucul.

Pune cratita pe foc mediu si fierbe amestecul, amestecand din cand in cand, pana cand ciresele sunt moi si se formeaza un sirop gros.

Daca doresti gemul mai fin, poti sa-l pasezi cu un blender sau un mixer de mana.

Pune gemul fierbinte în borcane curate si sterilizate. Inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.

Poti pastra gemul de cirese in borcane intr-un loc racoros si intunecat, sau il poti pastra la frigider pentru o durata mai lunga de timp.

Acum poti savura acest gem delicios pe paine prajita, biscuiti sau il poti folosi in diverse retete de deserturi.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: pasta de macese, gem de gutui sau dulceata de zmeura
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Bucataras.RO

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

Cine spune ca nu poti sa prepari un desert delicios pornind de la un blat de pizza. Foloseste Blatul Alka Pizza clasic,...

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!