Gemul de cirese este o delicatesa dulce si aromata, preparata din cirese proaspete si zahar, uneori completa cu suc de lamaie pentru a intensifica aromele și a echilibra dulceata fructelor.
Spala si cureta ciresele. Scoate samburii si taie-le în jumatate sau în sferturi, in functie de preferinte.
Pune ciresele intr-o cratita mare si adauga zaharul si sucul de lamaie.
Amesteca bine ingredientele si lasă-le sa stea timp de aproximativ o ora, astfel incat ciresele sa-si lase sucul.
Pune cratita pe foc mediu si fierbe amestecul, amestecand din cand in cand, pana cand ciresele sunt moi si se formeaza un sirop gros.
Daca doresti gemul mai fin, poti sa-l pasezi cu un blender sau un mixer de mana.
Pune gemul fierbinte în borcane curate si sterilizate. Inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Poti pastra gemul de cirese in borcane intr-un loc racoros si intunecat, sau il poti pastra la frigider pentru o durata mai lunga de timp.
Acum poti savura acest gem delicios pe paine prajita, biscuiti sau il poti folosi in diverse retete de deserturi.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: pasta de macese, gem de gutui sau dulceata de zmeura
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii