Gemul de cirese este o delicatesa dulce si aromata, preparata din cirese proaspete si zahar, uneori completa cu suc de lamaie pentru a intensifica aromele și a echilibra dulceata fructelor.
Spala si cureta ciresele. Scoate samburii si taie-le în jumatate sau în sferturi, in functie de preferinte.
Pune ciresele intr-o cratita mare si adauga zaharul si sucul de lamaie.
Amesteca bine ingredientele si lasă-le sa stea timp de aproximativ o ora, astfel incat ciresele sa-si lase sucul.
Pune cratita pe foc mediu si fierbe amestecul, amestecand din cand in cand, pana cand ciresele sunt moi si se formeaza un sirop gros.
Daca doresti gemul mai fin, poti sa-l pasezi cu un blender sau un mixer de mana.
Pune gemul fierbinte în borcane curate si sterilizate. Inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Poti pastra gemul de cirese in borcane intr-un loc racoros si intunecat, sau il poti pastra la frigider pentru o durata mai lunga de timp.
Acum poti savura acest gem delicios pe paine prajita, biscuiti sau il poti folosi in diverse retete de deserturi.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: pasta de macese, gem de gutui sau dulceata de zmeura
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii