Gemul de cirese este o delicatesa dulce si aromata, preparata din cirese proaspete si zahar, uneori completa cu suc de lamaie pentru a intensifica aromele și a echilibra dulceata fructelor.
Spala si cureta ciresele. Scoate samburii si taie-le în jumatate sau în sferturi, in functie de preferinte.
Pune ciresele intr-o cratita mare si adauga zaharul si sucul de lamaie.
Amesteca bine ingredientele si lasă-le sa stea timp de aproximativ o ora, astfel incat ciresele sa-si lase sucul.
Pune cratita pe foc mediu si fierbe amestecul, amestecand din cand in cand, pana cand ciresele sunt moi si se formeaza un sirop gros.
Daca doresti gemul mai fin, poti sa-l pasezi cu un blender sau un mixer de mana.
Pune gemul fierbinte în borcane curate si sterilizate. Inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Poti pastra gemul de cirese in borcane intr-un loc racoros si intunecat, sau il poti pastra la frigider pentru o durata mai lunga de timp.
Acum poti savura acest gem delicios pe paine prajita, biscuiti sau il poti folosi in diverse retete de deserturi.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: pasta de macese, gem de gutui sau dulceata de zmeura
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii