Gem de gutui

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Gem de gutui

Ingrediente

  • 5 kg de gutui foarte coapte
  • 2 kg de zahar
  • sucul de la 2 lamai sau
  • 1 lingurita de sare de lamaie

Mod de preparare

Spalam gutuile bine, le stergem si apoi le dam prin razatoarea mare, cu tot cu coaja, pana la cotor. Se pune razatura de gutui in cratita de tuci si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba , cca. 45-60 minute, la foc mic, amestecand continuu si, inainte de a opri focul, adaugam sucul de lamaie sau sarea de lamaie pentru a capata o culoare frumoasa, rosiatica. Se pune fierbinte in borcane si numai dupa ce s-a racit bine, strangem capacele etans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Gogonele murate in saramura
3
Conserve, muraturi

Gogonele murate in saramura

Gogonele murate in saramura
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Prajitura cu prune
Bucataras.RO

Prajitura cu prune

Este o reteta preluata dintr-o revista. Initial, am crezut ca am ratat prajitura dar dupa ce s-a copt si am lasat-o sa se...

Prajitura cu prune
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Sarmale cu hrisca si ghebe
Gustos.RO

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe