Souffle de conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Souffle de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 l-ra faina
  • sare, piper
  • branza rasa(telemea, de burduf, cascaval)
  • smantana 2 lingurite
  • pesmet
  • unt pt uns forma

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se face sos bechamel astfel: se topeste 1 l-ta unt sau 1 l-ra ulei, se adauga faina, apoi lapte si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza si rezulta un sos grosut. Se ia de pe foc, se adauga 3 galbenuse, smantana, branza rasa, sare, piper si la sfarsit se incorporeaza usor albusele batute spuma tare.

Conopida se marunteste si se amesteca cu sosul, se toarna in vasul de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet si se da la foc potrivit spre tare cam 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)