Souffle de conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Souffle de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 l-ra faina
  • sare, piper
  • branza rasa(telemea, de burduf, cascaval)
  • smantana 2 lingurite
  • pesmet
  • unt pt uns forma

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se face sos bechamel astfel: se topeste 1 l-ta unt sau 1 l-ra ulei, se adauga faina, apoi lapte si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza si rezulta un sos grosut. Se ia de pe foc, se adauga 3 galbenuse, smantana, branza rasa, sare, piper si la sfarsit se incorporeaza usor albusele batute spuma tare.

Conopida se marunteste si se amesteca cu sosul, se toarna in vasul de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet si se da la foc potrivit spre tare cam 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate