Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.
Intr-o cratita se face sos bechamel astfel: se topeste 1 l-ta unt sau 1 l-ra ulei, se adauga faina, apoi lapte si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza si rezulta un sos grosut. Se ia de pe foc, se adauga 3 galbenuse, smantana, branza rasa, sare, piper si la sfarsit se incorporeaza usor albusele batute spuma tare.
Conopida se marunteste si se amesteca cu sosul, se toarna in vasul de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet si se da la foc potrivit spre tare cam 30 min.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii