Souffle de conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Souffle de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 l-ra faina
  • sare, piper
  • branza rasa(telemea, de burduf, cascaval)
  • smantana 2 lingurite
  • pesmet
  • unt pt uns forma

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se face sos bechamel astfel: se topeste 1 l-ta unt sau 1 l-ra ulei, se adauga faina, apoi lapte si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza si rezulta un sos grosut. Se ia de pe foc, se adauga 3 galbenuse, smantana, branza rasa, sare, piper si la sfarsit se incorporeaza usor albusele batute spuma tare.

Conopida se marunteste si se amesteca cu sosul, se toarna in vasul de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet si se da la foc potrivit spre tare cam 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici