Placinta cu dovlecel si branza

Postat pe: 28-07-2017
(0)

Ingrediente

1 ou
1 dovlecel mare
1 ceapa
200 g telemea de vaca
100 g branza de vaci proaspata
sare
piper
boia de ardei dulce
3 oua
3-4 linguri gris
1/2 legatura patrunjel
500 g faina
1 plic drojdie uscata
2 linguri zahar
1 lingurita sare
2 linguri untura
100 ml lapte
1 ou
mac
1 rosie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Intr-un bol cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine; facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda mai mare decat tava.

Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare, presaram 1 lingurita sare si lasam 10 minute.

Intr-un bol, batem ouale, adaugam dovlecelul scurs bine de zeama, branza si amestecam bine, adaugam patrunjelul tocat, condimente dupa gust, grisul, ceapa tocata amestecam bine si lasam 10 min la frigider. (daca este nevoie, mai adaugam gris, in functie de consistenta branzei si dovlecelului).

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam foaie de aluat, adaugam compozitia de branza, pliem marginile peste umplutura.

Adaugam felii de rosii in mijloc, ungem marginile cu oul batut, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca. 40 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu dovlecel si branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu dovlecel si branza