Ingrediente
● 200 gr orez cu bobul rotund |
● 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui |
● 1 ardei kapia mic |
● 2 morcovi mici |
● 1 radacina de pastarnac |
● 1 ceapa galbena |
● 2 tije subtiri de telina (tulpina) |
● 600-650 ml supa de pui (sau de legume) |
● cateva frunze de patrunjel |
● sare si piper dupa gust |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele).
Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea deci timp maxim cam 10 minute).
Adaugam orezul (eu il pun neinmuiat, dar daca vreti puteti opta pentru acesta varianta; nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos) si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez vor face o crusta si se vor gati al dente).
Dupa acest pas adaugam supa calda de pui (sau de legume .... iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin") in etape. Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt.
Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute).
Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc. Si cu salate de sezon.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa )" nu uita sa ii faci un review.
Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele).
Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea deci timp maxim cam 10 minute).
Adaugam orezul (eu il pun neinmuiat, dar daca vreti puteti opta pentru acesta varianta; nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos) si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez vor face o crusta si se vor gati al dente).
Dupa acest pas adaugam supa calda de pui (sau de legume .... iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin") in etape. Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt.
Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute).
Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc. Si cu salate de sezon.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa )" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany