Orez cu Legume (risotto Con Verdure)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Orez cu Legume (risotto Con Verdure)

Ingrediente

  • - 200 gr de orez (de preferat Carnaroli, Arborio, Vialone)
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 ardei rosu;
  • - 1 morcov;
  • - 1/2 legatura patrunjel;
  • - 1000 ml lichid (supa de pui sau de legume sau apa calda)
  • - sare si piper dupa gust;
  • - ulei de masline;
  • - optional,parmezan ras

Mod de preparare

Reteta pe care vreau sa v-o prezint este una delicioasa, simpla si accesibila in fiecare anotimp: orez cu legume sau risotto con verdure.

Incepem prin pregatirea legumelor: le spalam, le curatam, le taiem fireste - ceapa inele marunte, ardeiul cubulete, morcovul cububete sau dat pe razatoarea mica.

Intr-o cratita mai mare (orezul isi mareste considerabil volumul, chiar de 4-5 ori) calim ceapa (numai partea alba), adaugam ardeiul, morcovul ras si lasam pana capata aspect usor prajit.

Adaugam orezul, calim inca vreo 2-3 minute si incepem sa adaugam treptat supa calda. Punem si inelele verzi de ceapa si acoperim. Lasam lichidul sa fie absorbit, dupa care adaugam inca o masura si tot asa pana terminam supa sau pana cand boabele sunt fierte al dente, la fel ca si pastele. Punem sare, piper dupa plac si frunze de patrunjel proaspete tocate finut.

Pentru un gust deplin puneti parmezan ras, sos de rosii sau tot ceea ce credeti ca se combina mai bine la asa o bunatate.
Fireste, merge si simplu... sau alaturi de un pahar de vin alb, sec si usor.

Pofta buna!
sau
Buon appetito!
* Cantitatea de lichid se poate injumatati si inlocui cu vin alb ceea ce va da orezului o aroma si un gust deosebit.

O vorba veche spune ca baza oricarei bucatarii din aceasta lume este bucataria greceasca. Astfel, bucataria italiana a evoluat de-a lungul secolelor avand influente bizantine, evreiesti, orientale, iar mai tarziu, o data cu descoperirea Lumii Noi au avut loc o serie de schimbari cu introducerea unor legume (cartofi, ardei, rosii si porumb).

Principala caracteristica a bucatariei italiene este simplitatea extrema. Multe retete au fost create de bunici, nicidecum de bucatari, de aceea sunt foarte simplu de realizat acasa.

Risotto este un preparat tipic pentru bucataria italiana, dar este consumat cu precadere in partea de nord a tarii. Caracteristica principala este mentinerea amidonului pe boabe (orezul nu se spala), ceea ce face ca in timpul gatirii boabele sa fie legate printr-un aliaj cremos. Exista diferite detalii de executie a retetei (adaugare de ingrediente care au suferit sau nu un proces de gatire - legume, sosuri, branzeturi), dar ceea ce au comun este faptul ca orezul trebuie gatit intr-un mediu constant umed (se adauga treptat lichid, lasand timpul necesar absorbtiei).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia