Gratin de Linte

Complexitate
redusa
Gratin de Linte

Ingrediente

  • -500 g linte
  • -4 cepe
  • tocate marunt
  • -5 catei de usturoi
  • pisat
  • -2 morcovi
  • rasi
  • -2 ardei grasi
  • diferit colorati
  • -1 ardei iute
  • taiat rondele
  • -200 g cascaval ras
  • -4 oua
  • -30 g unt
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri verdeata tocata
  • -1 foaie de dafin
  • -1/4 lingurita cimbru
  • -sare
  • -piper
  • -unt pentru uns forma

Mod de preparare

Puneti lintea curatata si spalata in mai multe ape, la inmuiat in apa rece pentru circa 2 ore.
Scurgeti si spalati inca in 1- 2 ape.
Puneti la fiert in apa rece, atat cat sa o acopere de un deget, impreuna cu foaia de dafin si cimbru, la foc potrivit, pana este facuta al dente.

Sarati numai la sfarsit. Scurgeti si lasati la racit.
Separat, caliti ceapa si usturoiul in amestecul de ulei si unt incins. Adaugati morcovii rasi, ardeii, taiati bucatele si caliti in continuare pana se inmoaie.

Dati deoparte, lasati sa se racoreasca apoi, inglobati lintea, verdeata, ½ din cascaval si potriviti de sare si piper. Puneti amestecul intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si turnati deasupra 4 oua usor batute si condimentate.

Presarati deasupra, uniform, restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 20- 25 min, la 190 grade sau pana cand cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti lintea gratinata cat este calda, simpla sau ca garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura