Galuste din Couscous

Complexitate
redusa
Galuste din Couscous

Ingrediente

  • 3 oua (cca 60 gr /ou)
  • 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

Pentru ca am vazut ca apreciati couscous-ul, dupa retetele postate si pentru ca in urma comentariului pe care l-am facut la o reteta cineva m-a intrebat cum se prepara galustele din couscous, iata ca mi-am facut timp sa va impartasesc aceasta reteta.

Modul de preparare este identic cu cel de la galustele din gris (care mie nu prea mi-au iesit si asa mi-a venit ideea sa le fac din couscous -couscous-ul fiind mai familiar mie decat grisul).
Ingrediente: in functie de cate galuste vreti sa preparati.

Trebuie sa aveti in vedere ca dintr-un ou si 4 linguri de couscous rezulta 14 galuste de marimea unei linguri de supa.

Pentru ca eu am nevoise de 42 de galuste (voi prepara 2 feluri la care am nevoie de galuste) am folosit urmatoarele ingrediente: 3 oua (cca 60 gr /ou), 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta), 2 linguri ulei extravirgin de masline.

Separam galbenusurile de albusuri, batem bine ca sa inlgobam cat mai mult aer galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugam peste couscous, amestecand cu un tel. Apoi batem spuma albusurile si le adaugam cu grija in amestecul de couscous cu ou.

Lasam amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, in functie de calitatea couscous-ului, scopul urmarit fiind ca lichidul sa fie absorbit complet de catre couscous pentru a se pastra legat in timpul fierberii.

Fierbem apa intr-o oala si incepem sa punem cu ajutorul unei linguri de supa compozitia de couscous. (Eu pregatesc galustele separat, nu le fierb direct in oala cu supa, pentru ca fie folosesc galustele si la alte reteta decat la supa dar in principal pentru ca nu vreau sa risc sa mi se imprastie galustele prin supa in cazul in care dau gres cu ele).

Sunt convinsa ca stiti foarte bine sa faceti galuste si nu vreau sa va plictisesc cu descrierea in detaliu a fierberii galustilor (udam liingura in apa fierbinte, de fiecare data inainte de la lua compozitia pentru a se desprinde mai usor de pe lingura atunci cand scufundam compozitia in apa fierbinte.

Dupa ce am pus toate galustele la fiert, la foc mediu, fara clocote, fierbem 5 minute intr-o oala partial acoperita cu capac, adaugam apa rece, continuam fierberea inca 5 minute iar adaugam rece si mai fierbem inca 5 minute).

Bineinteles ca in loc de apa putem sa fierbem galustele in supa, sau putem sa condimentam apa cu legume deshidratate, cuburi de legume bio, etc.
Sper sa va placa aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Supa de pui cu galuste
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate