Galuste din Couscous

Complexitate
redusa
Galuste din Couscous

Ingrediente

  • 3 oua (cca 60 gr /ou)
  • 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

Pentru ca am vazut ca apreciati couscous-ul, dupa retetele postate si pentru ca in urma comentariului pe care l-am facut la o reteta cineva m-a intrebat cum se prepara galustele din couscous, iata ca mi-am facut timp sa va impartasesc aceasta reteta.

Modul de preparare este identic cu cel de la galustele din gris (care mie nu prea mi-au iesit si asa mi-a venit ideea sa le fac din couscous -couscous-ul fiind mai familiar mie decat grisul).
Ingrediente: in functie de cate galuste vreti sa preparati.

Trebuie sa aveti in vedere ca dintr-un ou si 4 linguri de couscous rezulta 14 galuste de marimea unei linguri de supa.

Pentru ca eu am nevoise de 42 de galuste (voi prepara 2 feluri la care am nevoie de galuste) am folosit urmatoarele ingrediente: 3 oua (cca 60 gr /ou), 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta), 2 linguri ulei extravirgin de masline.

Separam galbenusurile de albusuri, batem bine ca sa inlgobam cat mai mult aer galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugam peste couscous, amestecand cu un tel. Apoi batem spuma albusurile si le adaugam cu grija in amestecul de couscous cu ou.

Lasam amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, in functie de calitatea couscous-ului, scopul urmarit fiind ca lichidul sa fie absorbit complet de catre couscous pentru a se pastra legat in timpul fierberii.

Fierbem apa intr-o oala si incepem sa punem cu ajutorul unei linguri de supa compozitia de couscous. (Eu pregatesc galustele separat, nu le fierb direct in oala cu supa, pentru ca fie folosesc galustele si la alte reteta decat la supa dar in principal pentru ca nu vreau sa risc sa mi se imprastie galustele prin supa in cazul in care dau gres cu ele).

Sunt convinsa ca stiti foarte bine sa faceti galuste si nu vreau sa va plictisesc cu descrierea in detaliu a fierberii galustilor (udam liingura in apa fierbinte, de fiecare data inainte de la lua compozitia pentru a se desprinde mai usor de pe lingura atunci cand scufundam compozitia in apa fierbinte.

Dupa ce am pus toate galustele la fiert, la foc mediu, fara clocote, fierbem 5 minute intr-o oala partial acoperita cu capac, adaugam apa rece, continuam fierberea inca 5 minute iar adaugam rece si mai fierbem inca 5 minute).

Bineinteles ca in loc de apa putem sa fierbem galustele in supa, sau putem sa condimentam apa cu legume deshidratate, cuburi de legume bio, etc.
Sper sa va placa aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Pui crocant Godina
Bucataras.RO

Pui crocant Godina

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Pui crocant Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere