Galuste din Couscous

Complexitate
redusa
Galuste din Couscous

Ingrediente

  • 3 oua (cca 60 gr /ou)
  • 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

Pentru ca am vazut ca apreciati couscous-ul, dupa retetele postate si pentru ca in urma comentariului pe care l-am facut la o reteta cineva m-a intrebat cum se prepara galustele din couscous, iata ca mi-am facut timp sa va impartasesc aceasta reteta.

Modul de preparare este identic cu cel de la galustele din gris (care mie nu prea mi-au iesit si asa mi-a venit ideea sa le fac din couscous -couscous-ul fiind mai familiar mie decat grisul).
Ingrediente: in functie de cate galuste vreti sa preparati.

Trebuie sa aveti in vedere ca dintr-un ou si 4 linguri de couscous rezulta 14 galuste de marimea unei linguri de supa.

Pentru ca eu am nevoise de 42 de galuste (voi prepara 2 feluri la care am nevoie de galuste) am folosit urmatoarele ingrediente: 3 oua (cca 60 gr /ou), 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta), 2 linguri ulei extravirgin de masline.

Separam galbenusurile de albusuri, batem bine ca sa inlgobam cat mai mult aer galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugam peste couscous, amestecand cu un tel. Apoi batem spuma albusurile si le adaugam cu grija in amestecul de couscous cu ou.

Lasam amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, in functie de calitatea couscous-ului, scopul urmarit fiind ca lichidul sa fie absorbit complet de catre couscous pentru a se pastra legat in timpul fierberii.

Fierbem apa intr-o oala si incepem sa punem cu ajutorul unei linguri de supa compozitia de couscous. (Eu pregatesc galustele separat, nu le fierb direct in oala cu supa, pentru ca fie folosesc galustele si la alte reteta decat la supa dar in principal pentru ca nu vreau sa risc sa mi se imprastie galustele prin supa in cazul in care dau gres cu ele).

Sunt convinsa ca stiti foarte bine sa faceti galuste si nu vreau sa va plictisesc cu descrierea in detaliu a fierberii galustilor (udam liingura in apa fierbinte, de fiecare data inainte de la lua compozitia pentru a se desprinde mai usor de pe lingura atunci cand scufundam compozitia in apa fierbinte.

Dupa ce am pus toate galustele la fiert, la foc mediu, fara clocote, fierbem 5 minute intr-o oala partial acoperita cu capac, adaugam apa rece, continuam fierberea inca 5 minute iar adaugam rece si mai fierbem inca 5 minute).

Bineinteles ca in loc de apa putem sa fierbem galustele in supa, sau putem sa condimentam apa cu legume deshidratate, cuburi de legume bio, etc.
Sper sa va placa aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia