Chiftelute de Cartofi cu Sos de Lamaie

Complexitate
redusa
Chiftelute de Cartofi cu Sos de Lamaie

Ingrediente

  • Chiftelute de cartofi
  • -1 kg cartofi
  • -4 oua
  • -100 g faina
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele
  • -2- 3 linguri pesmet fin
  • -ulei
  • Sos de lamaie
  • -50 g unt
  • -1 lingura faina
  • -2 pahare cu supa de carne / legume (sau supa dintr-un cub de concentrat de supa)
  • -sucul de la ½ de lamaie sau dupa gust
  • -coaja de lamaie, rasa fin, dupa gust

Mod de preparare

Chiftelute de cartofi

Spalati bine cartofii. Puneti-i la fiert in apa sarat. Scurgeti, curatati de coaja si pasati. Lasati la racit.
Inglobati ouale, apoi adaugati faina, patrunjelul verde si framantati un aluat elastic, nu foarte moale. Potriviti gustul de sare si piper.
In continuare puteti proceda in doua moduri:
- modelati sub forma de sul cu diametrul de 6- 7 cm si tavaliti prin pesmet, astfel incat acesta sa patrunda in aluat, formand o crusta. Taiati felii groase de un deget si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei;
- formati turtite de marime potrivita pe care le tavaliti prin pesmet, apoi le transferati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 190- 200 grade, intorcandu-le la jumatatea intervalului sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Pastrati-le la cald pana pregatiti sosul.

Sos de lamaie
Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina, omogenizati, iar dupa cateva minute stingeti cu supa. Frecati bine sa nu ramana cocoloase si fierbeti la fac mic, aproximativ 5 min, amestecand continuu sau pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Dati deoparte si inglobati coaja, sucul de lamaie si potriviti gustul de sare.
Puneti intr-o sosiera

Serviti chiftelutele de cartofi cat sunt calde, stropite cu sos de lamaie, ca o mancare in sine sau ca garnitura langa peste, carne sau diverse preparate la gratar, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa