Chiftelute de Cartofi cu Sos de Lamaie

Complexitate
redusa
Chiftelute de Cartofi cu Sos de Lamaie

Ingrediente

  • Chiftelute de cartofi
  • -1 kg cartofi
  • -4 oua
  • -100 g faina
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele
  • -2- 3 linguri pesmet fin
  • -ulei
  • Sos de lamaie
  • -50 g unt
  • -1 lingura faina
  • -2 pahare cu supa de carne / legume (sau supa dintr-un cub de concentrat de supa)
  • -sucul de la ½ de lamaie sau dupa gust
  • -coaja de lamaie, rasa fin, dupa gust

Mod de preparare

Chiftelute de cartofi

Spalati bine cartofii. Puneti-i la fiert in apa sarat. Scurgeti, curatati de coaja si pasati. Lasati la racit.
Inglobati ouale, apoi adaugati faina, patrunjelul verde si framantati un aluat elastic, nu foarte moale. Potriviti gustul de sare si piper.
In continuare puteti proceda in doua moduri:
- modelati sub forma de sul cu diametrul de 6- 7 cm si tavaliti prin pesmet, astfel incat acesta sa patrunda in aluat, formand o crusta. Taiati felii groase de un deget si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei;
- formati turtite de marime potrivita pe care le tavaliti prin pesmet, apoi le transferati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 190- 200 grade, intorcandu-le la jumatatea intervalului sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Pastrati-le la cald pana pregatiti sosul.

Sos de lamaie
Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina, omogenizati, iar dupa cateva minute stingeti cu supa. Frecati bine sa nu ramana cocoloase si fierbeti la fac mic, aproximativ 5 min, amestecand continuu sau pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Dati deoparte si inglobati coaja, sucul de lamaie si potriviti gustul de sare.
Puneti intr-o sosiera

Serviti chiftelutele de cartofi cat sunt calde, stropite cu sos de lamaie, ca o mancare in sine sau ca garnitura langa peste, carne sau diverse preparate la gratar, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Afumatura la untura
3
Salata de iarna asortata
4
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Parteneri
Clatite Oscar
Bucataras.RO

Clatite Oscar

mie mi se par foarte bune, asa ca incercati si voi..

Clatite Oscar
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti