Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete si se fierb bine in apa cu sare. Intre timp ungeti un vas de yenna cu unt (margarina). Dupa ce s-au fiert cartofii, se ia o jumatate din ei si se pun cu spumiera in vasul de yenna (ca sa se scurga apa).
Se presara piper negru macinat, apoi un rand de branza telemea rasa pe razatoarea mare si cateva cubulete de unt. Se ia si cealalta jumatate de cartofi fierti si se pun in vasul de yenna, se pune piper, branza rasa si cateva cubulete de unt.
Intr-un vas de mixer se face un sos din 2 oua si o ceasca de smantana.
Acest amestec se toarna uniform peste cartofii din vasul de yenna.
Se pune in cuptorul preincins (cam la 180 grade) si se lasa pana formeaza o crusta fina aurie deasupra.
Se pot servi ca garnitura la un snitel/gratar, la preparatele din peste sau se poate servi si simplu cu o salata de vara.
Sunt deliciosi!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii