Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete si se fierb bine in apa cu sare. Intre timp ungeti un vas de yenna cu unt (margarina). Dupa ce s-au fiert cartofii, se ia o jumatate din ei si se pun cu spumiera in vasul de yenna (ca sa se scurga apa).
Se presara piper negru macinat, apoi un rand de branza telemea rasa pe razatoarea mare si cateva cubulete de unt. Se ia si cealalta jumatate de cartofi fierti si se pun in vasul de yenna, se pune piper, branza rasa si cateva cubulete de unt.
Intr-un vas de mixer se face un sos din 2 oua si o ceasca de smantana.
Acest amestec se toarna uniform peste cartofii din vasul de yenna.
Se pune in cuptorul preincins (cam la 180 grade) si se lasa pana formeaza o crusta fina aurie deasupra.
Se pot servi ca garnitura la un snitel/gratar, la preparatele din peste sau se poate servi si simplu cu o salata de vara.
Sunt deliciosi!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii