Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete si se fierb bine in apa cu sare. Intre timp ungeti un vas de yenna cu unt (margarina). Dupa ce s-au fiert cartofii, se ia o jumatate din ei si se pun cu spumiera in vasul de yenna (ca sa se scurga apa).
Se presara piper negru macinat, apoi un rand de branza telemea rasa pe razatoarea mare si cateva cubulete de unt. Se ia si cealalta jumatate de cartofi fierti si se pun in vasul de yenna, se pune piper, branza rasa si cateva cubulete de unt.
Intr-un vas de mixer se face un sos din 2 oua si o ceasca de smantana.
Acest amestec se toarna uniform peste cartofii din vasul de yenna.
Se pune in cuptorul preincins (cam la 180 grade) si se lasa pana formeaza o crusta fina aurie deasupra.
Se pot servi ca garnitura la un snitel/gratar, la preparatele din peste sau se poate servi si simplu cu o salata de vara.
Sunt deliciosi!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii