Ungeţi somonul cu un amestec din sare, cimbru, piper roşu măcinat, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi îl puneţi la cuptorul încins la 190 de grade Celsius, pentru 25 de minute.
Între timp, pregătiţi si piureul de dovleac. Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, îl spălaţi, îl tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre, până la pulpa cărnoasă. Îl spălaţi din nou şi îl puneţi la cuptor într-un vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră, după ce aţi presărat un praf de sare peste el. Cînd dovleacul este bine pătruns, îl scoateţi din cuptor, desprindeţi miezul bine pătruns şi îl amestecaţi cu piper alb măcinat.
Puneţi pe farfurii somonul porţionat şi adăugaţi garnitura din piure de dovleac. Serviţi cald.
Poftă bună!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaPulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios Este un pranz delicios, iar pulpele au iesit chiar mai bune...
Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz deliciosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii