Rulada Tiganeasca

Postat pe: 27-09-2010
(8)

Ingrediente

pulpa de sus curcan (sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc)
6 catei usturoi (daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi)
1/2 lingurita piper macinat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita sare (daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare)
ulei
100 ml untura topita
250 ml apa

Mod de preparare

Pulpa de curcan am dezosat-o apoi am batut carnea cu ciocanul de carne sa o subtiez un pic. Usturoiul il pisam, adaugam la el boiaua, piperul si sarea si adaugand ulei il frecam pana obtinem o pasta mai grosuta.

Aceasta pasta o intindem peste carne si apoi rulam carnea strans. Legam ruloul astfel obtinut cu o sfoara, il asezam intr-o tava turnam peste cei 100 ml untura topita si infierbantata si 250 ml apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit timp de 1 ora, dupa care luam folia de pe tava si lasam mai departe in cuptor pana carnea se rumeneste frumos stropin friptura din cand in cand cu zeama existenta in tava.

Se serveste cu garnitura de cartofi. Eu am preferat alaturi sa pun ceapa prajita.

Pofta Buna ! ! !


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada Tiganeasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta15
•  13.01.2010 17:37:10

arata f bine

Leila
•  11.02.2009 18:05:49

Mai Andrei am sa incerc si eu sa il ung cu miere dar voi amesteca cu un pic de tuica :)

djprometeu
•  11.02.2009 16:17:17

foarte buna, arata excelent...mi-ai facut pofta...felicitari. si eu am facut rulada din asta si deasupra am unso cu miere inainte sa o scot din cuptor. I-a dat un gust usor dulce si arata foarte bine, stralucea...bravo!

Leila
•  21.12.2008 01:11:00

Iti multumesc pentru ideea cu merele, am s-o pun in aplicare cat mai curand.

valeriaheres
•  20.12.2008 22:28:20

este foarte bun ! am facut si eu ,dar am pus garnitura de mere pe care le-am copt tot in tava cu carnea . acestea au fost taiate rondele dupa ce am scos semintele .Este un deliciu !

Leila
•  20.12.2008 00:10:05

Multumesc Lucia !
Multumesc Elena !

elena69
•  19.12.2008 21:18:43

E ceva foarte bun , am mancat dar nu stia-m cum se face . Sper intr-o zi sa o fac si eu . Felicitari !

lucia_bp
•  17.12.2008 21:41:04

carnea de curca este preferata mea.Este ingenioasa metoda de pregatire !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada Tiganeasca