Rulada Din Piept de Pui cu Ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui fara os si despielitati
  • 300 g ficatei de pui
  • 100 g afumatura de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa de apa
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 g ciuperci de la conserva
  • 2 linguri sare fina
  • piper macinat
  • boia iute
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Se scoate partea interioara a pieptului de pui (muschiuletii) dupa care se taie transversal pieptul, asa incat sa se subtieze, dar sa ramana o singura bucata. Se bate bucata de piept pentru a se intinde si subtia. Se freaca cu sare si se da de o parte in asteptare.

Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul in bucati nu prea mici. Se pun in tigaie. Se toaca marunt, cu cutitul, muschiuletii scosi din piept, afumatura si ficateii si se pun in tigaie. Se adauga restul de sare, boia si piper dupa gust, busuiocul si circa 25 ml. ulei. Se amesteca si se da la foc. Se calesc pana se rumenesc usor carnea si ficatul si scade sucul propriu.

Bucatile de piept se aseaza pe un fund de lemn sau plastic, petrecandu-se unul peste altul pe o margine, cca. 1 cm, asa incat sa apara ca o singura bucata. Umplutura calita se intinde pe suprafata pieptului, dupa care pieptul se ruleaza ca o clatita. Rulada formata se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei de masline (cca. 25 ml). Rulada asezata in tava, se unge pe deasupra cu restul de ulei si se presara cu putina boia, iute sau dulce, pentru aspect.

Se da tava la cuptorul, incins in prealabil la 180 grade, pentru cca. 90 min. Din 30 in 30 min, se scoate tava si se mai stropeste rulada cu uleiul din tava. In ultimul sfert de ora, rulada se poate stropi cu 100 ml. de vin alb si se poate unge, dupa plac, cu putin bulion.

Se scoate rulada, se lasa sa se racoreasca cca. 10 min, dupa care se poata taia cu un cutit bine ascutit, de preferat cu lama cu dinti.

Pofta buna!
Se poate servi cu diverse garnituri, salate, sosuri, dupa plac.
Se recomanda un pahar de vin bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Lasagne
3
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă
Bucataras.RO

Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă

Demult vroiam eu sa fac nişte chifteluţe cu ou în mijloc,un fel de ouă scoţiene,dar mereu mi se parea că un ou...

Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare