Rulada Din Piept de Pui cu Ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui fara os si despielitati
  • 300 g ficatei de pui
  • 100 g afumatura de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa de apa
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 g ciuperci de la conserva
  • 2 linguri sare fina
  • piper macinat
  • boia iute
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Se scoate partea interioara a pieptului de pui (muschiuletii) dupa care se taie transversal pieptul, asa incat sa se subtieze, dar sa ramana o singura bucata. Se bate bucata de piept pentru a se intinde si subtia. Se freaca cu sare si se da de o parte in asteptare.

Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul in bucati nu prea mici. Se pun in tigaie. Se toaca marunt, cu cutitul, muschiuletii scosi din piept, afumatura si ficateii si se pun in tigaie. Se adauga restul de sare, boia si piper dupa gust, busuiocul si circa 25 ml. ulei. Se amesteca si se da la foc. Se calesc pana se rumenesc usor carnea si ficatul si scade sucul propriu.

Bucatile de piept se aseaza pe un fund de lemn sau plastic, petrecandu-se unul peste altul pe o margine, cca. 1 cm, asa incat sa apara ca o singura bucata. Umplutura calita se intinde pe suprafata pieptului, dupa care pieptul se ruleaza ca o clatita. Rulada formata se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei de masline (cca. 25 ml). Rulada asezata in tava, se unge pe deasupra cu restul de ulei si se presara cu putina boia, iute sau dulce, pentru aspect.

Se da tava la cuptorul, incins in prealabil la 180 grade, pentru cca. 90 min. Din 30 in 30 min, se scoate tava si se mai stropeste rulada cu uleiul din tava. In ultimul sfert de ora, rulada se poate stropi cu 100 ml. de vin alb si se poate unge, dupa plac, cu putin bulion.

Se scoate rulada, se lasa sa se racoreasca cca. 10 min, dupa care se poata taia cu un cutit bine ascutit, de preferat cu lama cu dinti.

Pofta buna!
Se poate servi cu diverse garnituri, salate, sosuri, dupa plac.
Se recomanda un pahar de vin bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar
Bucataras.RO

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar, o reteta vegana, quick&easy si plina de...

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate