Rulada din Muschiulet

Complexitate
redusa
Rulada din Muschiulet

Ingrediente

  • un muschiulet
  • un carnacior usor afumat
  • 4 cepe micute
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
  • o lingurita cimbru
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Muschiuletul se taie usor cu un cutit ascutit din exterior spre interior, precum am desface o rulada. Se formeaza cu grija o bucata mai mare de carne, care se bate cu ciocanul de snitele pentru a o intinde mai bine. Se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper, dupa care se presara cimbrul. In mijloc se pune carnaciorul, iar de o parte si de alta a acestuia se pune cate un rand de ciupercute asezate palarie in palarie, fara codite. Peste carnacior se pun doua cepe taiate felii mai mari.

Cu grija se aduna marginile carnii, unindu-se astfel incat se formeaza o rulada. Aceasta se leaga bine cu ata, fara sa iasa compozitia din interior. Cand legam rulada incercam sa nu o prea miscam pentru a nu modifica ordinea ingredientelor din interior!

Rulada se aseaza intr-o tava de cozonac, iar pe langa ea se aseaza restul de ceapa si ardeiul, ambele legume taiate julien.

Rulada se mai condimenteaza putin si pe deasupra, dupa care se stropeste cu sosul de soia si uleiul. Se adauga apa, pana ce rulada este acoperita in proportie de 75 %.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce apa scade la jumatate, dupa care rulada se intoarce, se stropeste putin cu sos de soia si se mai lasa la cuptor pana mai scade apa si aceasta se rumeneste.
Cand este gata se scoate din tava se da cu grija ata jos si se potioneaza dupa gust. Se serveste cu garnitura dorita.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute