Carnea de porc se taie (se despica) intr-o bucata sau mai multe bucati de aceeasi grosime usor de rulat. Bucata de carne sau bucatile de carne de porc se ung cu ulei de masline, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si cimbru, se asaza una peste alta, se ruleaza si se pastreaza la rece intr-o punga de plastic pana a doua zi.
Ardeii proaspeti se curata, se spala si se taie fasii. Cascavalul se taie felii subtiri. Se intind bucatile de carne de porc, se aseaza peste fiecare bucata de carne felii de cascaval una langa alta, apoi bucati de ardei galbeni si rosii, se condimenteaza cu cimbru, boia si piper si se ruleaza strans fiecare bucata formand cate o rulada din spata de porc. Fiecare rulada se leaga strans cu sfoara, se pot infasura in folie de aluminiu sau hartie de copt (sau se poate acoperi doar tava de cuptor) si se aseaza intr-o tava de cuptor una langa alta.
Tava cu friptura de porc se introduce in cuptorul incins pentru 90 de minute. Dupa 60 de minute se adauga o cana cu vin alb si se introduce din nou tava in cuptor pentru inca 30 de minute. Cartofii se curata, se spala si se prajesc 10 minute in ulei, pana se ingalbenesc foarte putin. Tava cu rulada se scoate din cuptor, se da la o parte folia, se aseaza cartofii frumos de jur imprejur si se mai da la cuptor pentru 15 minute. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro
Rulada de porc este o friptura din carne de porc foarte frageda si gustoasa, avand un gust deosebit de la ardei si cascaval, care merge foarte bine cu cartofi la cuptor si castraveti murati, gogosari in otet, conopida murata sau muraturi asortate. Rulada de carne, o friptura ideala pentru masa din seara de Craciun sau Revelion. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2014/11/rulada-de-porc.html
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntPaleurile cu ciocolata sunt cea mai simpla metoda prin care unesti bunatatea fursecurilor fragede cu o crema delicioasa de...
Desert paleuri cu ciocolataDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii