Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.
A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.
Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Frunzele de telina se spala.
Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii