Rata salbatica cu varza murata

Complexitate
redusa
Rata salbatica cu varza murata

Ingrediente

  • Pt 4 persoane :
  • 1 buc rata salbatica (poate sa fie si fazan)
  • 800 gr varza murata marunta
  • 150 ml ulei
  • 300 ml vin sec sau demisec
  • 400 ml supa de carne (sau 1/2 cub concentrat de supa )
  • 1 ceapa rosie
  • 150 gr slanina afumata
  • 1 lingurita boia
  • 450 gr smantana
  • sare, piper

Mod de preparare

Portionam rata si o impanam cu slanina afumata taiata fasii . O codimentam cu sare si piper.

Pe 100 ml ulei prajim bucatile de rata impanate pe toate partile ,apoi adaugam vinul, supa de carne cateva bucatele de slanina ce ne ramane de impanat. Lasam sa fiarba asa carnea acoperita cu capac. Data viitoare am sa o pun in kukta . Daca carnea nu s-a inmuiat dupa ce scade zeama ,mai adaugam apa. Cand carnea s-a inmuiat o scoatem pe o farfurie si ne apucam sa pregatim patul de varza murata.

Pe 50 ml ulei calim ceapa rosie taiata marunt , se presara peste lingurita de boia si se aduga varza spalata in apa rece si bine stoarsa punand si un pic de apa peste(adica cca 50 ml) . Se caleste varza pana se inmoaie.

Intr-un vas uns cu putin rama se aseaza varza calita , peste asezam bucatile de rata si turnam peste smantana. Vasul se da la cuptor , si se lasa acolo pana varza absoarbe smantana si bucatile de carne sunt rumenite. Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana ce se pune deasupra la varza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa