Pulpe de Pui Umplute Rossini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui mari intregi (ciocanele + pulpa superioara)
  • 2 felii sunca presata
  • 50 g pateu de ficat
  • 2 felii cascaval
  • 2 linguri ciuperci conserva scurse
  • 2 linguri porumb conserva
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingurita capere
  • un ou intreg crud
  • oregano
  • piper alb
  • coriandru boabe
  • 4 crengute de rozmarin
  • 4 felii subtiri de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 200 ml supa de carne
  • 100 ml bere
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Din pulpele de pui se scoate osul scurt (femurul) si o mica parte din carnea din jurul acestuia, iar cu un cutit subtire si ascutit se face un buzunar in pulpa inferioara, taind adanc, pe linia sa de-a lungul osului.

Cascavalul, sunca si ciupercile sa taie marunt, se amesteca cu porumbul, stafidele, caperele, pateul de ficat, oul intreg crud si se condimenteaza cu piper alb si oregan. Componentele fiind sarate, adaosul de sare este facultativ.

Cu compozitia obtinuta se umple intai pulpa inferioara, apoi se coase pielea pulpelor incepand cu partea inferioara. Se lasa o deschizatura suficienta pentru a permite introducerea umpluturii cu care se umple si pulpa superioara, dupa care cusatura se incheie. Umplerea se face folosind o lingurita sau poshul de bucatarie, fara cioc. Daca nu vreti sa faceti chirurgie in bucatarie, folositi scobitori din bambus sau ace din metal (ace pentru carne, speciale).

In tava se pun pulpele cu cusatura in jos, se ung cu ulei, in tava se adauga supa de carne, dupa care se da la cuptor, stropindu-se regulat pentru a nu se arde. (Recomand acoperirea pentru primele 30 min. a pulpelor cu folie de aluminiu).

Dupa cca 45 min. se scoate tava din cuptor si pulpele se ung rapid, pentru a nu se raci cu un amestec format din 100 ml bere calda si doua-trei linguri de miere, dupa care se introduc din nou in cuptor. Operatiunea se repeta pana cand pulpele capata un "smalt" auriu-roscat, usor crocant. Facultativ, in amestecul de bere-miere se poate pune si pulbere de chilli (ardei iute), pentru obtinerea unui gust mai picant.

Se scot din cuptor, iar cu o penseta de bucatarie se indeparteaza atele.

Servire:
Pe farfurii individuale, cate o pulpa de persoana. Partea superioara a pulpei se feliaza (dupa ce s-a racit putin) si se desface in evantai, astfel incat piesa sa ramana intreaga. Se orneaza cu cate o crenguta de rozmarin, cate o felie de lamaie si cateva boabe de capere.

Se serveste cu un sos alb (ex. hrean, smantana, etc), cu garnitura de legume sotate si cateva boabe de orez cu bobul lung, in care "de amorul artei" adaugati cateva cubulete de ananas (conserva) trase rapid in unt fierbinte. Efectul este garantat, ca si interventia ambulantei de altfel, (daca depasiti masura! ), motiv pentru care cateva comprimate de Colebil sau Mezym sunt intotdeauna binevenite.

*** Reteta este originala si am imbunatatit-o si experimentat-o pe diversi invitati, multi ani la rand. Au rezistat cu totii, dovada fiind faptul ca va scriu de acasa si nu din puscarie. Denumirea retetei este omagiul meu adus lui G. Rossini, pe care il respect nu doar in calitatea de compozitor de exceptie, dar si ca pe un excelent gastronom si gurmand. (n. a. )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia