Pulpe de Pui Umplute Rossini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui mari intregi (ciocanele + pulpa superioara)
  • 2 felii sunca presata
  • 50 g pateu de ficat
  • 2 felii cascaval
  • 2 linguri ciuperci conserva scurse
  • 2 linguri porumb conserva
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingurita capere
  • un ou intreg crud
  • oregano
  • piper alb
  • coriandru boabe
  • 4 crengute de rozmarin
  • 4 felii subtiri de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 200 ml supa de carne
  • 100 ml bere
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Din pulpele de pui se scoate osul scurt (femurul) si o mica parte din carnea din jurul acestuia, iar cu un cutit subtire si ascutit se face un buzunar in pulpa inferioara, taind adanc, pe linia sa de-a lungul osului.

Cascavalul, sunca si ciupercile sa taie marunt, se amesteca cu porumbul, stafidele, caperele, pateul de ficat, oul intreg crud si se condimenteaza cu piper alb si oregan. Componentele fiind sarate, adaosul de sare este facultativ.

Cu compozitia obtinuta se umple intai pulpa inferioara, apoi se coase pielea pulpelor incepand cu partea inferioara. Se lasa o deschizatura suficienta pentru a permite introducerea umpluturii cu care se umple si pulpa superioara, dupa care cusatura se incheie. Umplerea se face folosind o lingurita sau poshul de bucatarie, fara cioc. Daca nu vreti sa faceti chirurgie in bucatarie, folositi scobitori din bambus sau ace din metal (ace pentru carne, speciale).

In tava se pun pulpele cu cusatura in jos, se ung cu ulei, in tava se adauga supa de carne, dupa care se da la cuptor, stropindu-se regulat pentru a nu se arde. (Recomand acoperirea pentru primele 30 min. a pulpelor cu folie de aluminiu).

Dupa cca 45 min. se scoate tava din cuptor si pulpele se ung rapid, pentru a nu se raci cu un amestec format din 100 ml bere calda si doua-trei linguri de miere, dupa care se introduc din nou in cuptor. Operatiunea se repeta pana cand pulpele capata un "smalt" auriu-roscat, usor crocant. Facultativ, in amestecul de bere-miere se poate pune si pulbere de chilli (ardei iute), pentru obtinerea unui gust mai picant.

Se scot din cuptor, iar cu o penseta de bucatarie se indeparteaza atele.

Servire:
Pe farfurii individuale, cate o pulpa de persoana. Partea superioara a pulpei se feliaza (dupa ce s-a racit putin) si se desface in evantai, astfel incat piesa sa ramana intreaga. Se orneaza cu cate o crenguta de rozmarin, cate o felie de lamaie si cateva boabe de capere.

Se serveste cu un sos alb (ex. hrean, smantana, etc), cu garnitura de legume sotate si cateva boabe de orez cu bobul lung, in care "de amorul artei" adaugati cateva cubulete de ananas (conserva) trase rapid in unt fierbinte. Efectul este garantat, ca si interventia ambulantei de altfel, (daca depasiti masura! ), motiv pentru care cateva comprimate de Colebil sau Mezym sunt intotdeauna binevenite.

*** Reteta este originala si am imbunatatit-o si experimentat-o pe diversi invitati, multi ani la rand. Au rezistat cu totii, dovada fiind faptul ca va scriu de acasa si nu din puscarie. Denumirea retetei este omagiul meu adus lui G. Rossini, pe care il respect nu doar in calitatea de compozitor de exceptie, dar si ca pe un excelent gastronom si gurmand. (n. a. )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Bucataras.RO

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!