Din pulpele de pui se scoate osul scurt (femurul) si o mica parte din carnea din jurul acestuia, iar cu un cutit subtire si ascutit se face un buzunar in pulpa inferioara, taind adanc, pe linia sa de-a lungul osului.
Cascavalul, sunca si ciupercile sa taie marunt, se amesteca cu porumbul, stafidele, caperele, pateul de ficat, oul intreg crud si se condimenteaza cu piper alb si oregan. Componentele fiind sarate, adaosul de sare este facultativ.
Cu compozitia obtinuta se umple intai pulpa inferioara, apoi se coase pielea pulpelor incepand cu partea inferioara. Se lasa o deschizatura suficienta pentru a permite introducerea umpluturii cu care se umple si pulpa superioara, dupa care cusatura se incheie. Umplerea se face folosind o lingurita sau poshul de bucatarie, fara cioc. Daca nu vreti sa faceti chirurgie in bucatarie, folositi scobitori din bambus sau ace din metal (ace pentru carne, speciale).
In tava se pun pulpele cu cusatura in jos, se ung cu ulei, in tava se adauga supa de carne, dupa care se da la cuptor, stropindu-se regulat pentru a nu se arde. (Recomand acoperirea pentru primele 30 min. a pulpelor cu folie de aluminiu).
Dupa cca 45 min. se scoate tava din cuptor si pulpele se ung rapid, pentru a nu se raci cu un amestec format din 100 ml bere calda si doua-trei linguri de miere, dupa care se introduc din nou in cuptor. Operatiunea se repeta pana cand pulpele capata un "smalt" auriu-roscat, usor crocant. Facultativ, in amestecul de bere-miere se poate pune si pulbere de chilli (ardei iute), pentru obtinerea unui gust mai picant.
Se scot din cuptor, iar cu o penseta de bucatarie se indeparteaza atele.
Servire:
Pe farfurii individuale, cate o pulpa de persoana. Partea superioara a pulpei se feliaza (dupa ce s-a racit putin) si se desface in evantai, astfel incat piesa sa ramana intreaga. Se orneaza cu cate o crenguta de rozmarin, cate o felie de lamaie si cateva boabe de capere.
Se serveste cu un sos alb (ex. hrean, smantana, etc), cu garnitura de legume sotate si cateva boabe de orez cu bobul lung, in care "de amorul artei" adaugati cateva cubulete de ananas (conserva) trase rapid in unt fierbinte. Efectul este garantat, ca si interventia ambulantei de altfel, (daca depasiti masura! ), motiv pentru care cateva comprimate de Colebil sau Mezym sunt intotdeauna binevenite.
*** Reteta este originala si am imbunatatit-o si experimentat-o pe diversi invitati, multi ani la rand. Au rezistat cu totii, dovada fiind faptul ca va scriu de acasa si nu din puscarie. Denumirea retetei este omagiul meu adus lui G. Rossini, pe care il respect nu doar in calitatea de compozitor de exceptie, dar si ca pe un excelent gastronom si gurmand. (n. a. )
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii