Se taie marunt ceapa verde, patrunjelul, 4 catei de usturoi, ficatelul, le amestecam cu 2 linguri ulei, (delikat), sare si piper dupa gust. Spalam pulpele, le desprindem cu grija pielea, dar nu de tot si introducem cu grija amestecul de verdeturi si ficatel apoi intindem pielea la loc si o prindem cu scobitori.
Le asezam intr-o tava de friptura, apoi curatam ceapa rosie, morcovii si usturoiul ramas. Ceapa si morcovii ii taiem rondele mai groase, usturoiul mai marunt le asezam pe langa pulpe. Turnam uleiul, 2 pahare apa si o dam la cuptor 30 min. Dupa ce a scazut adaugam vinul alb si o mai dam la cuptor ptr. 15-20 min. La final presaram busuioc.
Se poate servi ca garnitura de orez cu smantana la cuptor, dar asta e o alta reteta, pe care o scriu imediat.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateDe curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut...
Desert ciocolata de casa cu fructe uscateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii