Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Ingrediente

  • 7-8 pulpe de pui, dezosate
  • sare si piper dupa preferinta
  • rosmarin dupa gust (busuioc daca va place sau salvie)
  • 300-400 ml vin Pinot Grigio
  • usturoi (eu am folosit praf) dupa gust si preferinta
  • 20-30 fire de sparanghel (daca sant subtiri sau mai putin daca sant mai groase)
  • ulei
  • paste orzo, cantitate apreciata de fiecare gospodina in parte (se poate folosi cus-cus sau alte paste)

Mod de preparare

O mancare simpla, bunaaa, usor de facut si rapida. O mancare care pe mine ma scoate din impas de multe ori... in cazul in care nu va place sparanghelul puteti folosi o salata combinata cu paste alaturi de pulpele de pui.

Se spala pulpele de pui bine, se indeparteaza eventualele urme de grasimi de pe ele si pielea, se aseaza intr-un vas. Peste ele se adauga sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat dar pisat, rosmarin proaspat sau uscat (busuioc sau salvie), se stropesc cu putin ulei si se amesteca bine ca sa acopere peste tot cu condimentele folosite.

Se lasa la frigider pentru o ora ca sa sa intrepatrunda aromele dupa care se aseaza intr-o tigaie in care am pus putin ulei si l-am infierbantat inainte. Intoarcem pulpele mereu de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca uniform adaugand din cand in cand tot cate putina apa.

Acoperim cu un capac pentru a se fierbe in aburi bine carnita.
Spalam si curatam de ochiuri sparanghelul si il adaugam peste pulpe in tigaie, dar nu amestecam, acoperim si lasam acolo cateva minute.

Sparanghelul se va fierbe in aburul de la pui. Cand e gata (circa 4 minute) il indepartam si verificam carnita. Cand simtim ca este pe treisferturi facuta adaugam vinul si lasam sa fiarba fara capac pana se evapora tot alcoolul si ramane pe fundul tigaii un sos gros de ulei cu resturi de carnita "prinse de fungul tigaii".

Normal ca avem grija ca uneori sa mai intoarcem pulpele ca sa le prajim uniform, pe ambele parti.

In timp ce carnita noastra se face in tigaie si sparanghelul e gata si sta in asteptare, in alt vas punem apa cu sare si putin unt (ulei) la fiert. Cand da in clocot adaugam pastele, le fierbem dupa instructiunile de pe cutie.

La masa aducem pe un platou intins, pasta, deasupra ei pulpele de pui si deasupra lor sparanghelul.

Se serveste simplu dar si cu salata langa, este bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Cozonac cu rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu rahat

La rugamintea norei mele Danuta am facut ieri acest cozonac , pofta-i pofta ce sa zic .A iesit tare gustos!

Cozonac cu rahat
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia