O mancare simpla, bunaaa, usor de facut si rapida. O mancare care pe mine ma scoate din impas de multe ori... in cazul in care nu va place sparanghelul puteti folosi o salata combinata cu paste alaturi de pulpele de pui.
Se spala pulpele de pui bine, se indeparteaza eventualele urme de grasimi de pe ele si pielea, se aseaza intr-un vas. Peste ele se adauga sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat dar pisat, rosmarin proaspat sau uscat (busuioc sau salvie), se stropesc cu putin ulei si se amesteca bine ca sa acopere peste tot cu condimentele folosite.
Se lasa la frigider pentru o ora ca sa sa intrepatrunda aromele dupa care se aseaza intr-o tigaie in care am pus putin ulei si l-am infierbantat inainte. Intoarcem pulpele mereu de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca uniform adaugand din cand in cand tot cate putina apa.
Acoperim cu un capac pentru a se fierbe in aburi bine carnita.
Spalam si curatam de ochiuri sparanghelul si il adaugam peste pulpe in tigaie, dar nu amestecam, acoperim si lasam acolo cateva minute.
Sparanghelul se va fierbe in aburul de la pui. Cand e gata (circa 4 minute) il indepartam si verificam carnita. Cand simtim ca este pe treisferturi facuta adaugam vinul si lasam sa fiarba fara capac pana se evapora tot alcoolul si ramane pe fundul tigaii un sos gros de ulei cu resturi de carnita "prinse de fungul tigaii".
Normal ca avem grija ca uneori sa mai intoarcem pulpele ca sa le prajim uniform, pe ambele parti.
In timp ce carnita noastra se face in tigaie si sparanghelul e gata si sta in asteptare, in alt vas punem apa cu sare si putin unt (ulei) la fiert. Cand da in clocot adaugam pastele, le fierbem dupa instructiunile de pe cutie.
La masa aducem pe un platou intins, pasta, deasupra ei pulpele de pui si deasupra lor sparanghelul.
Se serveste simplu dar si cu salata langa, este bun.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii