Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Ingrediente

  • 7-8 pulpe de pui, dezosate
  • sare si piper dupa preferinta
  • rosmarin dupa gust (busuioc daca va place sau salvie)
  • 300-400 ml vin Pinot Grigio
  • usturoi (eu am folosit praf) dupa gust si preferinta
  • 20-30 fire de sparanghel (daca sant subtiri sau mai putin daca sant mai groase)
  • ulei
  • paste orzo, cantitate apreciata de fiecare gospodina in parte (se poate folosi cus-cus sau alte paste)

Mod de preparare

O mancare simpla, bunaaa, usor de facut si rapida. O mancare care pe mine ma scoate din impas de multe ori... in cazul in care nu va place sparanghelul puteti folosi o salata combinata cu paste alaturi de pulpele de pui.

Se spala pulpele de pui bine, se indeparteaza eventualele urme de grasimi de pe ele si pielea, se aseaza intr-un vas. Peste ele se adauga sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat dar pisat, rosmarin proaspat sau uscat (busuioc sau salvie), se stropesc cu putin ulei si se amesteca bine ca sa acopere peste tot cu condimentele folosite.

Se lasa la frigider pentru o ora ca sa sa intrepatrunda aromele dupa care se aseaza intr-o tigaie in care am pus putin ulei si l-am infierbantat inainte. Intoarcem pulpele mereu de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca uniform adaugand din cand in cand tot cate putina apa.

Acoperim cu un capac pentru a se fierbe in aburi bine carnita.
Spalam si curatam de ochiuri sparanghelul si il adaugam peste pulpe in tigaie, dar nu amestecam, acoperim si lasam acolo cateva minute.

Sparanghelul se va fierbe in aburul de la pui. Cand e gata (circa 4 minute) il indepartam si verificam carnita. Cand simtim ca este pe treisferturi facuta adaugam vinul si lasam sa fiarba fara capac pana se evapora tot alcoolul si ramane pe fundul tigaii un sos gros de ulei cu resturi de carnita "prinse de fungul tigaii".

Normal ca avem grija ca uneori sa mai intoarcem pulpele ca sa le prajim uniform, pe ambele parti.

In timp ce carnita noastra se face in tigaie si sparanghelul e gata si sta in asteptare, in alt vas punem apa cu sare si putin unt (ulei) la fiert. Cand da in clocot adaugam pastele, le fierbem dupa instructiunile de pe cutie.

La masa aducem pe un platou intins, pasta, deasupra ei pulpele de pui si deasupra lor sparanghelul.

Se serveste simplu dar si cu salata langa, este bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Reteta de prajitura Ole-Gabi
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine...

Reteta de prajitura Ole-Gabi
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti