Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Ingrediente

  • 7-8 pulpe de pui, dezosate
  • sare si piper dupa preferinta
  • rosmarin dupa gust (busuioc daca va place sau salvie)
  • 300-400 ml vin Pinot Grigio
  • usturoi (eu am folosit praf) dupa gust si preferinta
  • 20-30 fire de sparanghel (daca sant subtiri sau mai putin daca sant mai groase)
  • ulei
  • paste orzo, cantitate apreciata de fiecare gospodina in parte (se poate folosi cus-cus sau alte paste)

Mod de preparare

O mancare simpla, bunaaa, usor de facut si rapida. O mancare care pe mine ma scoate din impas de multe ori... in cazul in care nu va place sparanghelul puteti folosi o salata combinata cu paste alaturi de pulpele de pui.

Se spala pulpele de pui bine, se indeparteaza eventualele urme de grasimi de pe ele si pielea, se aseaza intr-un vas. Peste ele se adauga sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat dar pisat, rosmarin proaspat sau uscat (busuioc sau salvie), se stropesc cu putin ulei si se amesteca bine ca sa acopere peste tot cu condimentele folosite.

Se lasa la frigider pentru o ora ca sa sa intrepatrunda aromele dupa care se aseaza intr-o tigaie in care am pus putin ulei si l-am infierbantat inainte. Intoarcem pulpele mereu de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca uniform adaugand din cand in cand tot cate putina apa.

Acoperim cu un capac pentru a se fierbe in aburi bine carnita.
Spalam si curatam de ochiuri sparanghelul si il adaugam peste pulpe in tigaie, dar nu amestecam, acoperim si lasam acolo cateva minute.

Sparanghelul se va fierbe in aburul de la pui. Cand e gata (circa 4 minute) il indepartam si verificam carnita. Cand simtim ca este pe treisferturi facuta adaugam vinul si lasam sa fiarba fara capac pana se evapora tot alcoolul si ramane pe fundul tigaii un sos gros de ulei cu resturi de carnita "prinse de fungul tigaii".

Normal ca avem grija ca uneori sa mai intoarcem pulpele ca sa le prajim uniform, pe ambele parti.

In timp ce carnita noastra se face in tigaie si sparanghelul e gata si sta in asteptare, in alt vas punem apa cu sare si putin unt (ulei) la fiert. Cand da in clocot adaugam pastele, le fierbem dupa instructiunile de pe cutie.

La masa aducem pe un platou intins, pasta, deasupra ei pulpele de pui si deasupra lor sparanghelul.

Se serveste simplu dar si cu salata langa, este bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Chec cu Cacao Pufos
2
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

TataZmeu după o plimbare prin piață, a aterizat acasă cu o sacoșă de fasole lată, din aia faină galbenă și...

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura