Pulpa de iepure in crusta crocanta de alune

Postat pe: 16-11-2015
(0)

Ingrediente

Ingrediente:
o pulpa de iepure(cam 1 kg carne)
4 morcovi
1 sfecla rosie (cam 300 gr)
2 linguri dulceata de ardei iuti
100 gr alune
50 gr stafide
60 ml ulei Costa d`Oro
50 ml vin alb
50 ml apa
1 cub unt
3 foi dafin
o crenguta de busuioc verde
sare, piper

Mod de preparare

Preparare:
Intai de toate am pus carnea de iepure la marinat intr-un amestec din: apa, ulei , vin , foi de dafin , busuioc, sare si putin piper. Am dat la rece pentru vreo 2 ore.
Intre timp am sfaramat alunele fix ca-n epoca de piatra: am invelit punga intr-un prosop si le-am altoit bine de tot cu succitorul de aluat.
Am copt sfecla rosie (e mult mai buna decat fiarta), am taiat-o felii si am pus-o la marinat cu 3 linguri ulei Costa d`Oro, otet de vin alb, chimen, 1 foaie dafin si 50 gr zahar. (operatiunea asta am facut-o cu o zi inainte de prepararea fripturii)
Am fiert morcovul si l-am facut piure cu putin unt (de casa).
In dulceata de ardei iuti am adaugat stafidele si am lasat la marinat.
Am scos carnea de la marinat, am tavalit-o prin alunele sfaramate si am asezat-o frumos in tava in care am turnat si amestecul lichid in care a stat pulpita.Am acoperit si am dat la cuptor pentru 1 ora si 20 minute.
Cand a devenit maronie si a capatat o crusta crocanta, am pus pe farfurie si am servit cu dresing de dulceata de ardei iuti si stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pulpa de iepure in crusta crocanta de alune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpa de iepure in crusta crocanta de alune