Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute

Ingrediente

  • un pui
  • ardei iute cat sa acopere fundul vasului de yena
  • 200 gr masline
  • 2 rosii mai mari
  • 100 gr unt
  • delikat cu gust de pui
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • toate se pun dupa gust
  • 6 catei de usturoi
  • 50 gr miere
  • 50 gr ketchup (eu am avut facut in casa)
  • o lingura boia de ardei dulce

Mod de preparare

Puiul se spala bine dupa care se desprinde usor pielea de carne, dar fara sa o dam jos, doar pentru a adauga masline si unt. Picioarele puiului se leaga cu o ata. In interiorul puiului se adauga sare, delikat, piper, unt si felii de rosii.

Separat, in vasul de yena, facem un pat din ardeiul iute. Pe patul de ardei iute se aseaza usor puiul, iar daca ne-au mai ramas din rosii putem adauga si pe langa pui. Inconjuram puiul cu foi de dafin, il pudram cu sare, delikat si piper, dupa care adaugam bucatele de unt pe acesta. Untul se adauga pe pui in asa fel in cat in momentul topirii, sa acopere tot puiul. Dupa ce am condimentat puiul punem capacul vasului de yena si il introducem in cuptor la foc mediu timp de 30 minute, dupa care lasam puiul la foc mic pentru a se patrunde bine.

Din cand in cand adaugam pe pui zeama produsa in timpul fierberii, cu ajutorul unei linguri.

In timp ce puiul se face incet la cuptor, separat se face un sos cu care se unge puiul la cuptor. Usturoiul se curata si se zdrobeste bine, dupa care se amesteca cu mierea, ketchupul si boiaua.

Cand puiul mai are aproape 20 de minute, acesta se acopera cu sosul obtinut si se lasa fara capac.

Dupa ce am oprit cuptor, scoatem puiul pe o tava si il lasam aproxim 10 minute si se serveste alaturi de garnitura preferata.

Eu am servit puiul cu ardei copt si sos de maioneza cu castraveti murati.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Bucataras.RO

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Tochitura moldoveneasca , o reteta romaneasca care imbina gusturile traditionale de afumatura, carne, mamaliguta, branza si...

Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute