Puiul:
Se spala si se curata de grasimea in exces. Fructele se spala si se taie in bucati mari. Se umple puiul cu portocale grefuit si mere. Se prepara un sos din 100ml ulei, sare, piper, chili, curry, praf de ardei iute, praf de usturoi se unge bine puiul pe toate partile se aseaza intro tava cu capac sau intr-un vas de lut, pe deasupra se presara menta, busuioc, rozmarin cimbru, ceapa si morcovul se taie felii subtiri si se aseaza in laterale puiului, restul de fructe ramase se stroc pe deasupra si coaja ramasa impreuna cu pulpa se pun in locurile ramase libere.
Se stropeste cu vin amestecat cu apa si se da la cuptor, din 30 in 30 de minute se intoarce si se stropeste cu sos din tava. Dupa 1 ora si jumatate se ia jos capacul si se mai lasa pana se roseste si devine putin crocant.
Garnitura:
Se spala morcovii se curata de coaja se taie in jumatati pe lungime si se dau la fiert in apa cu sare, se lasa 15 min, pana se inmoaie putin, dar sa nu fie fierti de tot, se scurg bine.
Se lasa 30 min la rece dupa care se pregateste o tava unsa cu putin ulei. Se aseaza morcovii peste care se pune cimbrul, usturoiul pisat sare si piper, 1 portocala se taie felii mici si subtiri care se amesteca cu acestea celelalte 2 se storc si se amesteca cu 2 lingurite de miere, dupa ce a fost adaugat si amestecul de miere toate ingredientele se amesteca cu o lingura cu grija fara a se sfarma morcovii in tava si se dau la cuptor timp de 40 minute.
Marea majoritate a legumelor sunt din gradina proprie si le-am combinat cu noua gama de condimente de la Delikat.
Ghiveci cu pui la oala de lutAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii