Pui la Cuptor cu Mirodenii si Garnitura de Morcovi Copti cu Sos de Miere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru fripturica de PUI:
  • 1 pui (1,5kg)
  • 1 morcov
  • 2 portocale
  • 1 grefuit
  • 2 mere
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • menta verde
  • rozmarin
  • busuioc verde
  • cimbru verde
  • 150ml vin alb
  • 100ml ulei
  • sare
  • piper
  • chili
  • curry
  • praf de ardei iute
  • praf de usturoi
  • Pentru garnitura de morcovi:
  • 1kg morcovi subtiri si drepti
  • 3 portocale
  • 2 catei usturoi
  • cimbru verde
  • 2 lingurite miere
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Puiul:
Se spala si se curata de grasimea in exces. Fructele se spala si se taie in bucati mari. Se umple puiul cu portocale grefuit si mere. Se prepara un sos din 100ml ulei, sare, piper, chili, curry, praf de ardei iute, praf de usturoi se unge bine puiul pe toate partile se aseaza intro tava cu capac sau intr-un vas de lut, pe deasupra se presara menta, busuioc, rozmarin cimbru, ceapa si morcovul se taie felii subtiri si se aseaza in laterale puiului, restul de fructe ramase se stroc pe deasupra si coaja ramasa impreuna cu pulpa se pun in locurile ramase libere.

Se stropeste cu vin amestecat cu apa si se da la cuptor, din 30 in 30 de minute se intoarce si se stropeste cu sos din tava. Dupa 1 ora si jumatate se ia jos capacul si se mai lasa pana se roseste si devine putin crocant.

Garnitura:
Se spala morcovii se curata de coaja se taie in jumatati pe lungime si se dau la fiert in apa cu sare, se lasa 15 min, pana se inmoaie putin, dar sa nu fie fierti de tot, se scurg bine.

Se lasa 30 min la rece dupa care se pregateste o tava unsa cu putin ulei. Se aseaza morcovii peste care se pune cimbrul, usturoiul pisat sare si piper, 1 portocala se taie felii mici si subtiri care se amesteca cu acestea celelalte 2 se storc si se amesteca cu 2 lingurite de miere, dupa ce a fost adaugat si amestecul de miere toate ingredientele se amesteca cu o lingura cu grija fara a se sfarma morcovii in tava si se dau la cuptor timp de 40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura