Pui in Lapte A la Jamie Oliver

Postat pe: 25-04-2015
(0)

Ingrediente

1,5-2 kg pulpe superioare de pui (sau 1 pui intreg, portionat / piept de pui feliat, etc)
2 linguri ulei
150 g unt (50 g pentru prajit + 100 g pentru carnea la cuptor)
sare
piper proaspat macinat
500 ml lapte
zeama de la 1 lamaie
10 catei de usturoi zdrobiti
salvie,dupa gust (proaspata sau uscata)
½ legatura patrunjel verde, tocat marunt (optional)

Mod de preparare

Prajiti carnea de pui in amestecul de ulei si 50 g unt incins pana se rumeneste frumos pe ambele fete. Carnea nu trebuie sa fie facuta, ci doar sa se aureasca frumos (cca 8-10 min).
Scoateti din tigaie direct intr-un vas termorezistent.
Condimentati carnea cu sare si piper, dupa gust, apoi adaugati in tava laptele, zeama de lamaie si presarati cu usturoi zdrobit si salvie.
Repartizati uniform peste carne restul de unt taiat cubulete.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 60-90 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul scazut.
In acest interval de timp, stropiti din cand in cand puiul cu zeama din tava si intoarceti carnea cel putin o data.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie carne stropita cu sos si presarat cu patrunjel verde (optional), simplu sau alaturand o salata de cruditati si / sau garnitura preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui in Lapte A la Jamie Oliver" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui in Lapte A la Jamie Oliver