Pui Fript in Cuptor, pe Sare

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

Avem nevoie de:
1 pui(1,5-2,5 kg)
sare
piper macinat
5-6 catei de usturoi, zdrobiti si frecati, pana devin o pasta cremoasa, cu 1/4 lingurita sare si 2 linguri ulei
sare grunjoasa
boia

Mod de preparare

Se portioneaza puiul, seara.
Se presara pe toate partile cu sare (nu prea multa, veti vedea de ce) si piper. Se freaca si se ung bucatile de carne, bine de tot, cu pasta de usturoi, apoi se pun, inghesuite, intr-un vas cu capac, mai mic, la rece (cel mai bine in frigider), pana a doua zi.

Se pune intr-o tava neagra de aragaz un strat de sare grunjoasa, nivelata, de aproximativ 1 deget grosime, peste care se aseaza bucatile de pui marinate, presarate cu boia.

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, in mijlocul cuptorului, 45-60 min. sau pana se rumenesc frumos si au o crusta crocanta deasupra.

Se servesc calde, alaturi de garnitura dorita sau ca atare.
Nu sarati prea tare carnea pentru ca in timpul coacerii ea isi trage din sarea pe care este pusa.
Bucatile de pui nu necesita sa fie intoarse.
Sarea se arunca.
Tava se curata foarte usor prin simpla spalare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui Fript in Cuptor, pe Sare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  23.04.2011 10:14:34

Iti multumesc Lala60 pentru aprecierea ta. Aceasta ma onoreaza, dar ma si obliga sa ma straduiesc din ce in ce mai mult.

mihaella_1985
•  22.04.2011 11:38:06

arata extraordinar iti vine pofta imediat ce privesti aceste imagini dar.... la final ramane gustul puternic de la sare, caci sotul meu uraste sare cum sa fac?

lucia_bp
•  14.10.2009 17:40:47

Milkaela, eu nu am facut decat cu sare mare, care se foloseste la muraturi si care nu contine iod.
Asa am preluat reteta si mi-a fost la indemana sa o pregatesc.
Cred ca nu merge cu sare fina, din mai multe motive.

milkaela
•  14.10.2009 13:53:06

si eu as face....numai ca eu sunt in germania si astia cred ca nu au sare mare....caci de mult caut ca sa fac reteta asta....se poate si cu sare fina?:D

lala60
•  08.02.2009 21:32:33

... daca nu deschid site-ul, ma roade curiozitatea si ma intreb mereu ce bunatati mai faceti ... daca deschid, ma apuca foamea si nu stiu ce reteta sa mai aleg si sa o prepar ... si uite-asa, ce scade intr-o zi din greutate reapare in alta zi, dar merita lasate naibii eforturile de slabire, atata timp cat exista asemenea bunaciuni ... bravooooo!

lucia_bp
•  08.02.2009 08:22:16

Adina_83 si tu ai niste retete deosebite si sunt pe gustul meu !
Foarte multe din ele au fost deja facute de mine!
Felicitari! si multumesc.

adina_83
•  07.02.2009 16:54:43

Excelent preparat.Ma uimesc retetele tale.Felicitari!
Cred ca sunt la fel de bune si fara usturoi.Eu sunt alergica la el.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui Fript in Cuptor, pe Sare