Se portioneaza puiul, seara.
Se presara pe toate partile cu sare (nu prea multa, veti vedea de ce) si piper. Se freaca si se ung bucatile de carne, bine de tot, cu pasta de usturoi, apoi se pun, inghesuite, intr-un vas cu capac, mai mic, la rece (cel mai bine in frigider), pana a doua zi.
Se pune intr-o tava neagra de aragaz un strat de sare grunjoasa, nivelata, de aproximativ 1 deget grosime, peste care se aseaza bucatile de pui marinate, presarate cu boia.
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, in mijlocul cuptorului, 45-60 min. sau pana se rumenesc frumos si au o crusta crocanta deasupra.
Se servesc calde, alaturi de garnitura dorita sau ca atare.
Nu sarati prea tare carnea pentru ca in timpul coacerii ea isi trage din sarea pe care este pusa.
Bucatile de pui nu necesita sa fie intoarse.
Sarea se arunca.
Tava se curata foarte usor prin simpla spalare.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaInitial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii