Intr-un vas se amesteca busuiocul, 3 linguri ulei de masline, sucul de la cele 2 lamai sare si piper. In aceasta marinata se pun pulpele si se da la frigider acoperite cu folie 30 min.
Apoi le asezam intr-o tava punem si 150 ml apa sau supa de legume si le dam la cuptor 30-35 min. pana se rumenesc. Se stopeste carnea din cand in cand cu sosul din tava.
Cartofii se curate si se fierb pa jumatate, apoi se dau pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie se pune restul de ulei ramas (3 ling.), se adauga cartofii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 3-4 min pe foc amestecand mereu. Apoi cu ajutorul a doua linguri (de supa)se portioneaza compozitia de cartofi si se formeaza chiftelele (eu le-am facut mari), se prajesc pe ambele parti. Aceasta operatie se face in tigaie.
Se pot face portii individuale sau se aseaza pe un platou carnea in mijloc si garnitura de cartofi (chiftele) pe margine cu feliute de lamaie si rosii.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii