Eee, dragii mei, de cand cu caldur anu prea mai gatesc:) Soare, mare, mai nou ne-am luat si un catelus si nu prea mai timp:) dar iata o reteta ce am facut-o inainte si de con curs:)
e o reteta prelucrata dupa alte retete, la baza e bucatariea englezeasca-iara! - si am mai adaptat-o dupa gustul meu.
Avem nevoie de carne de porc -cotlet, poate fi si muschiulet daca e o masa deosebita-mai seaca, fara grasime, cam 1 kg 1, 5 kg, 2 mere dulci acrisoare, cidru, sare, piper, o ceapa, miere, ciuperci pt garnitura, un praf de scortisoara.
Ceapa se taie fin, se pune in tava pt cuptor, deasupra se pun bucatile de carne iar peste merele date pe razatoarea mare, se presara sarea, piperul, ulei de masline sau de care aveti, mierea si scortisoara, se pune si cidru si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Daca ciupercile sunt mari, le puteti pune si pe ele intregi. Sau faceti cum am facut eu.
Carnea se controleaza din cand in cand, iar cand e gata se pune intr-un vas yenna si se da deaparte. Sosul gros ce ramane se da deoparte i tr-o tigaie/cratita pt redus. In tava se arunca acum ciupercile, ideal e sa raman un pic de lichid, se presara un pic de sare si un pic de ulei si se dau la cuptor.
Ceapa si marul se fierb pana se fac ca o pasta si rezervati la cald. Se monteaza carnea pe farfurie - eventual se incalzeste un pic -, se pune sosul peste si ciupercile langa. Pofta buna!
Pt cei ce nu stiu ce cidrul http: //ro. wikipedia. Org/wiki/Cidru
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii