Porc cu Cidru si Mere la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Porc cu Cidru si Mere la Cuptor

Ingrediente

  • 1-1,5 kg porc
  • 2 mere
  • 1 ceapa
  • 500 ml cidru
  • 300 gr ciuperci
  • miere
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Eee, dragii mei, de cand cu caldur anu prea mai gatesc:) Soare, mare, mai nou ne-am luat si un catelus si nu prea mai timp:) dar iata o reteta ce am facut-o inainte si de con curs:)
e o reteta prelucrata dupa alte retete, la baza e bucatariea englezeasca-iara! - si am mai adaptat-o dupa gustul meu.

Avem nevoie de carne de porc -cotlet, poate fi si muschiulet daca e o masa deosebita-mai seaca, fara grasime, cam 1 kg 1, 5 kg, 2 mere dulci acrisoare, cidru, sare, piper, o ceapa, miere, ciuperci pt garnitura, un praf de scortisoara.

Ceapa se taie fin, se pune in tava pt cuptor, deasupra se pun bucatile de carne iar peste merele date pe razatoarea mare, se presara sarea, piperul, ulei de masline sau de care aveti, mierea si scortisoara, se pune si cidru si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Daca ciupercile sunt mari, le puteti pune si pe ele intregi. Sau faceti cum am facut eu.

Carnea se controleaza din cand in cand, iar cand e gata se pune intr-un vas yenna si se da deaparte. Sosul gros ce ramane se da deoparte i tr-o tigaie/cratita pt redus. In tava se arunca acum ciupercile, ideal e sa raman un pic de lichid, se presara un pic de sare si un pic de ulei si se dau la cuptor.

Ceapa si marul se fierb pana se fac ca o pasta si rezervati la cald. Se monteaza carnea pe farfurie - eventual se incalzeste un pic -, se pune sosul peste si ciupercile langa. Pofta buna!
Pt cei ce nu stiu ce cidrul http: //ro. wikipedia. Org/wiki/Cidru

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie