Porc cu Cidru si Mere la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Porc cu Cidru si Mere la Cuptor

Ingrediente

  • 1-1,5 kg porc
  • 2 mere
  • 1 ceapa
  • 500 ml cidru
  • 300 gr ciuperci
  • miere
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Eee, dragii mei, de cand cu caldur anu prea mai gatesc:) Soare, mare, mai nou ne-am luat si un catelus si nu prea mai timp:) dar iata o reteta ce am facut-o inainte si de con curs:)
e o reteta prelucrata dupa alte retete, la baza e bucatariea englezeasca-iara! - si am mai adaptat-o dupa gustul meu.

Avem nevoie de carne de porc -cotlet, poate fi si muschiulet daca e o masa deosebita-mai seaca, fara grasime, cam 1 kg 1, 5 kg, 2 mere dulci acrisoare, cidru, sare, piper, o ceapa, miere, ciuperci pt garnitura, un praf de scortisoara.

Ceapa se taie fin, se pune in tava pt cuptor, deasupra se pun bucatile de carne iar peste merele date pe razatoarea mare, se presara sarea, piperul, ulei de masline sau de care aveti, mierea si scortisoara, se pune si cidru si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Daca ciupercile sunt mari, le puteti pune si pe ele intregi. Sau faceti cum am facut eu.

Carnea se controleaza din cand in cand, iar cand e gata se pune intr-un vas yenna si se da deaparte. Sosul gros ce ramane se da deoparte i tr-o tigaie/cratita pt redus. In tava se arunca acum ciupercile, ideal e sa raman un pic de lichid, se presara un pic de sare si un pic de ulei si se dau la cuptor.

Ceapa si marul se fierb pana se fac ca o pasta si rezervati la cald. Se monteaza carnea pe farfurie - eventual se incalzeste un pic -, se pune sosul peste si ciupercile langa. Pofta buna!
Pt cei ce nu stiu ce cidrul http: //ro. wikipedia. Org/wiki/Cidru

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Bucataras.RO

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A...

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia