Piept de Rata Sous Vide

Complexitate
redusa
Piept de Rata Sous Vide

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 piepturi de rata cu piele (este important sa lasati pielea)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita frunze de cimbru verde
  • 1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare

Increstati pielea fara sa ajungeti la carne la o distanta de 0. 5 cm intre taieturi. Asezonati pe ambele parti apoi distribuiti frunze de cimbru. Puneti piepturile intr-o punga resigilabila. Scoateti aerul cat de mult puteti pentru a da vida apoi sigilati.

Lasati in frigider timp de o ora. Aduceti o oala mare cu apa pe foc mic la o temperatura de 57 c (135 f). Este foarte important ca aceasta temperatura sa nu fie mai mare si sa aveti un termometru care sa-l puteti atasa de oala sau sa stea in apa pentru ca sa urmariti temperatura pe toata durata acestui proces.

Introduceti punga cu piepturile de rata. Setati cronometru pentru o ora. Singura regula e ca in acest timp apa sa fie intre 57 c si maxim 40 c. Daca temperatura scade putin ajustati flacara sau daca creste peste limita adaugati putina apa rece pentru a tine sub control.

Cand este gata stingeti focul si scoateti piepturile din punga (scoateti punga din apa). Stergeti bine pe ambele parti cu un prosop de hartie de bucatarie apoi presarati putina sare pe partea cu piele. Incalziti o tigaie pe foc mediu cu o lingurita de ulei de masline.

Asezati piepturile cu pielea in jos si prajiti 5 minute pentru ca pielea sa fie crocanta si cu o culoare auriu inchis. Intoarceti-le apoi pe cealalta parte si mai lasati 1 minut. Trasferati-le pe o farfurie si lasati deoparte 2-3 minute. Taiati apoi felii si serviti cu garnitura preferata.
Am gasit aceste doua poze facute in primavara anului trecut. Eram in vacanta in Spania unde intr-o zi am avut ocazia de a cumpara o rata crescuta ecologic si neindopata de la un fermier local. Din pacate atunci am facut pozele doar pentru mine fara a ma gandi ca le voi posta vreodata pe internet.

De aceea imi cer scuze de calitatea acestora si vreau doar sa impartasesc aceasta reteta delicioasa. Este reteta mea preferata de piept de rata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.