Increstati pielea fara sa ajungeti la carne la o distanta de 0. 5 cm intre taieturi. Asezonati pe ambele parti apoi distribuiti frunze de cimbru. Puneti piepturile intr-o punga resigilabila. Scoateti aerul cat de mult puteti pentru a da vida apoi sigilati.
Lasati in frigider timp de o ora. Aduceti o oala mare cu apa pe foc mic la o temperatura de 57 c (135 f). Este foarte important ca aceasta temperatura sa nu fie mai mare si sa aveti un termometru care sa-l puteti atasa de oala sau sa stea in apa pentru ca sa urmariti temperatura pe toata durata acestui proces.
Introduceti punga cu piepturile de rata. Setati cronometru pentru o ora. Singura regula e ca in acest timp apa sa fie intre 57 c si maxim 40 c. Daca temperatura scade putin ajustati flacara sau daca creste peste limita adaugati putina apa rece pentru a tine sub control.
Cand este gata stingeti focul si scoateti piepturile din punga (scoateti punga din apa). Stergeti bine pe ambele parti cu un prosop de hartie de bucatarie apoi presarati putina sare pe partea cu piele. Incalziti o tigaie pe foc mediu cu o lingurita de ulei de masline.
Asezati piepturile cu pielea in jos si prajiti 5 minute pentru ca pielea sa fie crocanta si cu o culoare auriu inchis. Intoarceti-le apoi pe cealalta parte si mai lasati 1 minut. Trasferati-le pe o farfurie si lasati deoparte 2-3 minute. Taiati apoi felii si serviti cu garnitura preferata.
Am gasit aceste doua poze facute in primavara anului trecut. Eram in vacanta in Spania unde intr-o zi am avut ocazia de a cumpara o rata crescuta ecologic si neindopata de la un fermier local. Din pacate atunci am facut pozele doar pentru mine fara a ma gandi ca le voi posta vreodata pe internet.
De aceea imi cer scuze de calitatea acestora si vreau doar sa impartasesc aceasta reteta delicioasa. Este reteta mea preferata de piept de rata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn dulce simplu și super apreciat în familia noastră!
Plăcintă cu brânză dulce și stafideMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii