Increstati pielea fara sa ajungeti la carne la o distanta de 0. 5 cm intre taieturi. Asezonati pe ambele parti apoi distribuiti frunze de cimbru. Puneti piepturile intr-o punga resigilabila. Scoateti aerul cat de mult puteti pentru a da vida apoi sigilati.
Lasati in frigider timp de o ora. Aduceti o oala mare cu apa pe foc mic la o temperatura de 57 c (135 f). Este foarte important ca aceasta temperatura sa nu fie mai mare si sa aveti un termometru care sa-l puteti atasa de oala sau sa stea in apa pentru ca sa urmariti temperatura pe toata durata acestui proces.
Introduceti punga cu piepturile de rata. Setati cronometru pentru o ora. Singura regula e ca in acest timp apa sa fie intre 57 c si maxim 40 c. Daca temperatura scade putin ajustati flacara sau daca creste peste limita adaugati putina apa rece pentru a tine sub control.
Cand este gata stingeti focul si scoateti piepturile din punga (scoateti punga din apa). Stergeti bine pe ambele parti cu un prosop de hartie de bucatarie apoi presarati putina sare pe partea cu piele. Incalziti o tigaie pe foc mediu cu o lingurita de ulei de masline.
Asezati piepturile cu pielea in jos si prajiti 5 minute pentru ca pielea sa fie crocanta si cu o culoare auriu inchis. Intoarceti-le apoi pe cealalta parte si mai lasati 1 minut. Trasferati-le pe o farfurie si lasati deoparte 2-3 minute. Taiati apoi felii si serviti cu garnitura preferata.
Am gasit aceste doua poze facute in primavara anului trecut. Eram in vacanta in Spania unde intr-o zi am avut ocazia de a cumpara o rata crescuta ecologic si neindopata de la un fermier local. Din pacate atunci am facut pozele doar pentru mine fara a ma gandi ca le voi posta vreodata pe internet.
De aceea imi cer scuze de calitatea acestora si vreau doar sa impartasesc aceasta reteta delicioasa. Este reteta mea preferata de piept de rata.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDin start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...
Muffins cu mereAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii