Piept de rata cu garnitura de toamna

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Piept de rata cu garnitura de toamna

Ingrediente

  • sare
  • 1 piept de rata intreg, dezosat si fara piele
  • piper
  • 50 g unt
  • boia
  • garnitura de orez:
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • 1 lg ulei de rapita
  • garnitura de varza:
  • 1/2 de varza alba, potrivita
  • sare
  • 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat
  • toppingul de galbiori:
  • 1 cana de galbiori proaspeti
  • 1 lg ulei de rapita
  • Am folosit sare de Himalya, cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.

Mod de preparare

Fac ce fac si imi mai vine cate o idee de experiment in bucatarie.
De data aceasta le-am facut o surpriza celor dragi gatind ceva cu totul nou.
Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu tai si carnea, fiindca vei pierde tot ce este mai gustos ! Condimentezi cu sare, piper si boia si il pui intr-o tigaie, pe partea cu grasimea. Lasi pana cand aceasta se topeste si devine aramie.
Asezi pe hartie de copt, in tava, intorci carnea pe cealalta parte si lasi la foc mic, in cuptor, pana cand se rumeneste. La final, practic inainte de a-l servi, adaugi untul taiat bucati si lasi sa se topeasca.
Intre timp, prepari toate garniturile:
- Orezul il speli si il pui la fiert impreuna cu ceapa intreaga , morcovul ras si un praf de sare. Cand este fiert scoti ceapa, acoperi cu un capac si lasi asa.
- Varza o tai marunt, o amesteci cu sarea, adaugi uleiul si o pui intr-o cratita, amestecand continuu, pana cand se inmoaie.
- Galbiorii ii speli sii ii tragi la tigaie.
Practic, cand este gata carnea, trebuie sa fie gata si garniturile.
Servesti pieptul de rata taiat felii alaturi de aceste garnituri delicioase de toamna si un pahar de vin alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce