Piept de rata cu garnitura de toamna

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Piept de rata cu garnitura de toamna

Ingrediente

  • sare
  • 1 piept de rata intreg, dezosat si fara piele
  • piper
  • 50 g unt
  • boia
  • garnitura de orez:
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • 1 lg ulei de rapita
  • garnitura de varza:
  • 1/2 de varza alba, potrivita
  • sare
  • 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat
  • toppingul de galbiori:
  • 1 cana de galbiori proaspeti
  • 1 lg ulei de rapita
  • Am folosit sare de Himalya, cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.

Mod de preparare

Fac ce fac si imi mai vine cate o idee de experiment in bucatarie.
De data aceasta le-am facut o surpriza celor dragi gatind ceva cu totul nou.
Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu tai si carnea, fiindca vei pierde tot ce este mai gustos ! Condimentezi cu sare, piper si boia si il pui intr-o tigaie, pe partea cu grasimea. Lasi pana cand aceasta se topeste si devine aramie.
Asezi pe hartie de copt, in tava, intorci carnea pe cealalta parte si lasi la foc mic, in cuptor, pana cand se rumeneste. La final, practic inainte de a-l servi, adaugi untul taiat bucati si lasi sa se topeasca.
Intre timp, prepari toate garniturile:
- Orezul il speli si il pui la fiert impreuna cu ceapa intreaga , morcovul ras si un praf de sare. Cand este fiert scoti ceapa, acoperi cu un capac si lasi asa.
- Varza o tai marunt, o amesteci cu sarea, adaugi uleiul si o pui intr-o cratita, amestecand continuu, pana cand se inmoaie.
- Galbiorii ii speli sii ii tragi la tigaie.
Practic, cand este gata carnea, trebuie sa fie gata si garniturile.
Servesti pieptul de rata taiat felii alaturi de aceste garnituri delicioase de toamna si un pahar de vin alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Dulceata de ardei iute si ardei capia
Bucataras.RO

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...

Dulceata de ardei iute si ardei capia
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti