Piept de pui Hasselback

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui Hasselback

Ingrediente

  • - 1 piept de pui degresat, fara os ( min 500 g)
  • - sare
  • - piper proaspat macinat
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 250 g baby spanac
  • - branza Ricotta
  • - cascaval Cheddar ras
  • - boia de ardei afumata

Mod de preparare

Taiati cu un cutit fiecare bucata de piept de pui, pe lungimea lui, in felii transversale cu o grosime de cca 1,5 cm, avand grija ca taieturile sa nu sectioneze pana jos bucata de piept.
Condimentati cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Dati la rece.
Intre timp, curatati de codite si spalati baby spanacul. Puneti la scurs si zvantati-l.
Separat, incingeti intr-un vas uleiul de masline, adaugati spanacul si sotati-l pana se inmoaie, amestecand des.
Dati deoparte, adaugati imediat branza ricotta si amestecati energic pana obtineti o compozitie ca de crema.
Repartizati-o intre feliile transversale ale pieptului de pui.
Transferati bucatile de piept de pui intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Presarati deasupra cu cascavalul Cheddar ras, apoi cu boia afumata.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 20-25 min, la 200 grade C sau pana ce carnea este facuta si cascavalul frumos rumenit.

Serviti feliat cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola