Morcovi, ceapa si cartofii se curata si se taie in patru.
Pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari. Cele doua bucati se taie pe orizontala, dupa care se intind si se bat cu ciocanul de snitel.
Se formeaza o bucata intinsa, care se cresteaza usor cu lama unui cutit (fara sa se treaca in partea cealalta a carnii) sau cu partea opusa de la ciocanul de snitel. Se condimenteaza dupa gust cu sarea, vegeta, piperul si piperul mozaic.
Pe bucata de piept de curcan condimentata se aseaza cascavalul ras si amestecat cu mararul. Cascavalul se aseaza pe ambele bucati de carne aproximativ la fel, in functie de cantitatea de carne.
Dupa ce s-au umplut bucatile de carne cu cascaval se ruleaza usor si se leaga cu ata, in asa fel in cat sa nu se desprinda in timpul coacerii. Cand acestea sunt legate bine se condimenteaza pe deasupra si se stropesc usor cu sos de soia.
Pieptul de curcan umplut se aseaza intr-o tava, iar pe langa se aseaza legumele (morcovul, cartofi si ceapa). Se pune uleiul, apa pana la jumatatea bucatilor de carne, cateva boabe de piper si crengutele de cimbru.
Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca se intorc bucatile de carne si se stropesc usor cu sosul de soia. Cu acest sos se stropesc usor si legumele.
Atentie: Acest sos este usor sarat!!!
Cand pieptul de curcan s-a rumenit, i se da usor ata jos si se rade putin cascaval pe deasupra. Se opreste cuptorul, dupa care pieptul de curcan se mai lasa putin in cuptor, pana ce cascavalul se topeste putin.
Pieptul de curcan se serveste taiat bucatele potrivite alaturi de legumele din tava.
Alaturi de pieptul de curcan si legume eu am servit sosul gorgonzola.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaInitial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii