Piept de Curcan Umplut cu Cascaval

Complexitate
redusa
Piept de Curcan Umplut cu Cascaval

Ingrediente

  • -un piept de curcan dezosat
  • -300 g cascaval (pt umplut), 50 g cascava (se rade pe deasupra)
  • -1/2 d kg cartofi
  • -3 morcovi
  • -2 cepe
  • -100 ml ulei
  • -50 ml sos de soia
  • -sarea, vegeta si piperul se pun dupa gustul fiecaruia
  • -cateva boabe de piper
  • -obtional se poate pune si piper mozaic (piper alb, negru si roz)
  • -2 linguri de marar tocat marunt
  • -apa
  • -ata pentru legat pieptul de curcan
  • -cateva crengute de cimbru

Mod de preparare

Morcovi, ceapa si cartofii se curata si se taie in patru.
Pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari. Cele doua bucati se taie pe orizontala, dupa care se intind si se bat cu ciocanul de snitel.

Se formeaza o bucata intinsa, care se cresteaza usor cu lama unui cutit (fara sa se treaca in partea cealalta a carnii) sau cu partea opusa de la ciocanul de snitel. Se condimenteaza dupa gust cu sarea, vegeta, piperul si piperul mozaic.

Pe bucata de piept de curcan condimentata se aseaza cascavalul ras si amestecat cu mararul. Cascavalul se aseaza pe ambele bucati de carne aproximativ la fel, in functie de cantitatea de carne.

Dupa ce s-au umplut bucatile de carne cu cascaval se ruleaza usor si se leaga cu ata, in asa fel in cat sa nu se desprinda in timpul coacerii. Cand acestea sunt legate bine se condimenteaza pe deasupra si se stropesc usor cu sos de soia.

Pieptul de curcan umplut se aseaza intr-o tava, iar pe langa se aseaza legumele (morcovul, cartofi si ceapa). Se pune uleiul, apa pana la jumatatea bucatilor de carne, cateva boabe de piper si crengutele de cimbru.

Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca se intorc bucatile de carne si se stropesc usor cu sosul de soia. Cu acest sos se stropesc usor si legumele.
Atentie: Acest sos este usor sarat!!!

Cand pieptul de curcan s-a rumenit, i se da usor ata jos si se rade putin cascaval pe deasupra. Se opreste cuptorul, dupa care pieptul de curcan se mai lasa putin in cuptor, pana ce cascavalul se topeste putin.
Pieptul de curcan se serveste taiat bucatele potrivite alaturi de legumele din tava.
Alaturi de pieptul de curcan si legume eu am servit sosul gorgonzola.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie