Piept de Curcan Umplut cu Cascaval

Postat pe: 23-12-2012
(0)

Ingrediente

un piept de curcan dezosat
300 g cascaval (pt umplut), 50 g cascava (se rade pe deasupra)
1/2 d kg cartofi
3 morcovi
2 cepe
100 ml ulei
50 ml sos de soia
sarea, vegeta si piperul se pun dupa gustul fiecaruia
cateva boabe de piper
obtional se poate pune si piper mozaic (piper alb, negru si roz)
2 linguri de marar tocat marunt
apa
ata pentru legat pieptul de curcan
cateva crengute de cimbru

Mod de preparare

Morcovi, ceapa si cartofii se curata si se taie in patru.
Pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari. Cele doua bucati se taie pe orizontala, dupa care se intind si se bat cu ciocanul de snitel.

Se formeaza o bucata intinsa, care se cresteaza usor cu lama unui cutit (fara sa se treaca in partea cealalta a carnii) sau cu partea opusa de la ciocanul de snitel. Se condimenteaza dupa gust cu sarea, vegeta, piperul si piperul mozaic.

Pe bucata de piept de curcan condimentata se aseaza cascavalul ras si amestecat cu mararul. Cascavalul se aseaza pe ambele bucati de carne aproximativ la fel, in functie de cantitatea de carne.

Dupa ce s-au umplut bucatile de carne cu cascaval se ruleaza usor si se leaga cu ata, in asa fel in cat sa nu se desprinda in timpul coacerii. Cand acestea sunt legate bine se condimenteaza pe deasupra si se stropesc usor cu sos de soia.

Pieptul de curcan umplut se aseaza intr-o tava, iar pe langa se aseaza legumele (morcovul, cartofi si ceapa). Se pune uleiul, apa pana la jumatatea bucatilor de carne, cateva boabe de piper si crengutele de cimbru.

Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca se intorc bucatile de carne si se stropesc usor cu sosul de soia. Cu acest sos se stropesc usor si legumele.
Atentie: Acest sos este usor sarat!!!

Cand pieptul de curcan s-a rumenit, i se da usor ata jos si se rade putin cascaval pe deasupra. Se opreste cuptorul, dupa care pieptul de curcan se mai lasa putin in cuptor, pana ce cascavalul se topeste putin.
Pieptul de curcan se serveste taiat bucatele potrivite alaturi de legumele din tava.
Alaturi de pieptul de curcan si legume eu am servit sosul gorgonzola.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piept de Curcan Umplut cu Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de Curcan Umplut cu Cascaval