Se taie cascavalulul cubulete, se amesteca cu spanacul si se condimenteaza cu sare, piper si delikat dupa gust.
Pieptul de curcan se taie in doua bucati egale, dupa care se taie pe orizontala, formandu-se astfel un buzunarel ce se umple cu compozitia de spanac. Compozitia se adauga in buzunarel cu ajutorul unei linguri.
Se infig scobitori din loc in loc, pe partea taiata a carni, pentru a nu curge compozitia de spanac in timpul coacerii. Bucatiile de carne se aseaza intr-o tava, iar pe deasupra se condimenteaza cu sare, delikat si piper dupa gust. Eu am asezat pieptul de curcan in tava alaturi de muschiuletii umpluti cu carnati:
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/muschiuleti_umpluti_cu_carnati-9776/? highlight=muschiuleti
... iar deasupra am asezat un pui de casa pe un suport. In tava se pune supa de pui sau apa, in asa fel incat sa ajunga pana la jumatatea pieptului de curcan.
Peste se pune uleiul, piperul boabe, foile de dafin si dupa dorinta fiecaruia se pot pun si legumele de la supa. Pieptul de curcan se da la cuptor si se lasa la foc potrivit pana se patrunde si apa scade.
Dupa ce s-a facut se scote din tava, se taie bucatele potrivite (se taie de-a latul pieptului de curcan, precum o rulada) si se serveste cald, langa garnitura dorita.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii