Piept de curcan, in crusta picanta de fulgi de porumb

Portii
6
Complexitate
redusa
Piept de curcan, in crusta picanta de fulgi de porumb

Ingrediente

  • • 1 kg de piept de curcan
  • • 100 de grame de fulgi de porumb
  • • 1 rămurică de cimbru verde sau un sfert de linguriţă de cimbru uscat
  • • 2 căţei de usturoi
  • • 1 linguriţă de boia iute
  • • 1/4 linguriţă de oregano
  • • 1/4 linguriţă de ghimbir
  • • 1/4 linguriţă de sumac
  • • 1/2 linguriţă de susan alb, prăjit
  • • 1/4 linguriţă de măghiran
  • • un vârf de cuţit de cardamom
  • • 1/4 linguriţă de piper roşu
  • • 1/4 linguriţă de piper negru
  • • 1/2 linguriţă de sare.

Mod de preparare

Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Spălaţi şi tocaţi cimbrul verde. Pisaţi pe un tocător, cu un făcăleţ, fulgii de porumb.
Amestecaţi într-un recipient fulgii pisaţi cu cimbrul, adăugaţi usturoi, boia iute, oregano, ghimbir, sumac, susan, măghiran, cardamom, piper roşu, piper negru, sare.
Îmbrăcaţi pieptul de curcan în mixul de condimente şi îl puneţi la cuptor, într-un vas de yena, acoperit cu capac, la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute.
Dacă nu ţineţi acoperit pieptul de curcan, în cuptor, îl ungeţi cu 100 de grame de unt, apoi îl daţi prin amestecul de condimente, altfel el devine uscat.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
4
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie