Piept de curcan, in crusta picanta de fulgi de porumb

Portii
6
Complexitate
redusa
Piept de curcan, in crusta picanta de fulgi de porumb

Ingrediente

  • • 1 kg de piept de curcan
  • • 100 de grame de fulgi de porumb
  • • 1 rămurică de cimbru verde sau un sfert de linguriţă de cimbru uscat
  • • 2 căţei de usturoi
  • • 1 linguriţă de boia iute
  • • 1/4 linguriţă de oregano
  • • 1/4 linguriţă de ghimbir
  • • 1/4 linguriţă de sumac
  • • 1/2 linguriţă de susan alb, prăjit
  • • 1/4 linguriţă de măghiran
  • • un vârf de cuţit de cardamom
  • • 1/4 linguriţă de piper roşu
  • • 1/4 linguriţă de piper negru
  • • 1/2 linguriţă de sare.

Mod de preparare

Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Spălaţi şi tocaţi cimbrul verde. Pisaţi pe un tocător, cu un făcăleţ, fulgii de porumb.
Amestecaţi într-un recipient fulgii pisaţi cu cimbrul, adăugaţi usturoi, boia iute, oregano, ghimbir, sumac, susan, măghiran, cardamom, piper roşu, piper negru, sare.
Îmbrăcaţi pieptul de curcan în mixul de condimente şi îl puneţi la cuptor, într-un vas de yena, acoperit cu capac, la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute.
Dacă nu ţineţi acoperit pieptul de curcan, în cuptor, îl ungeţi cu 100 de grame de unt, apoi îl daţi prin amestecul de condimente, altfel el devine uscat.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.