Piept Curcan Impletit in Doua Feluri

Complexitate
redusa
Piept Curcan Impletit in Doua Feluri

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan dezosat
  • 500 gr carnati proaspeti subtiri
  • 500 gr cabanos
  • 300 gr ciuperci champignon
  • vegeta
  • piper si chili se pun dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • apa cat sa se complecteze tava pana la jumatate
  • scobitori

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se taie in fasii mai lungi. Se alege o bucata de carnat aproape de lungimea fasiilor si se aseaza intre doua fasii de piept de curcan. La capat se prinde cu o scobitoare, dupa care se impleteste in trei (clasicul impletit). Bineinteles ca si capatul terminal al impletituri se prinde cu o scobitoare.

Se repeta operatiunea pana ce se termina toti carnatii proaspeti.

Dupa aceea se ia cate un cabanos, pe care se roteste o fasie de piept de curcan. Bine inteles ca fasiile nu au sa fie asa lungi cat sa inveleasca cabanosul pana la capat, atunci in momentul in care se termina fasia se prinde o alta fasie de aceasta cu ajutorul unei scobitori.

Astfel se repeta aceasta prindere cu scobitori pana in momentul in care cabanosul este imbracat de fasia de piept de curcan. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti cabanosii.

Dupa ce am terminat de impletit carnea de curcan, impletiturile obtinute se aseaza in tava, si se condimenteaza dupa gust cu vegeta, piper si chili.

Atentie: Nu se condimenteaza prea tare deoarece cabanosii si carnatii proaspeti pot fi usor sarati.
Se inteapa din loc in loc carnatii proaspeti si cabanosii cu o scobitoare, dupa care se aseaza ciupercile deasupra impletiturilor.

Ciupercile se pun de preferinta intregi daca sunt micute sau taiate in doua, sau in patru, in functie de marimea ciuperci. Se pune uleiul si se complecteaza cu apa pana la jumatatea tavii.

Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand carnea si ciupercile sau rumenit, se intorc si se condimenteaza si pe partea cealalta putin. Se pune vinul, dupa care se mai lasa putin pana cand lichidul scade si carnea s-a rumenit in deajuns.

Daca mai este nevoie de apa, deoarece carnea nu s-a facut se mai adauga putina pana cand aceasta s-a patruns bine. Cand carnea este rumenita se scot usor scobitorile, cu grija fara a deforma impletitura.
Friptura se seveste calda, de preferinta o impletitura cu cabanos si una cu carnat proaspat.
Langa friptura se poate servi garnitura dorita, eu am servit o garnitura cu ciuperci in sos de parmezan

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
4
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Pui la cuptor cu plante aromatice
Bucataras.RO

Pui la cuptor cu plante aromatice

Daca va aduceti aminte sau nu, cu vreo doua saptamani in urma am postat o poza cu un pui pregatit la cuptor de Oana, dupa o...

Pui la cuptor cu plante aromatice
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia