Medalion de Porc cu Ciuperci - in Felul Meu

Complexitate
redusa
Medalion de Porc cu Ciuperci - in Felul Meu

Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 2 felii de carne de porc (snitele gata batute) sare si piper dupa gust
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa micuta (sau 3-4 fire ceapa verde) 3 ciuperci mai maricele
  • 1 lingurita rasa de mustar
  • 3-4 fire de patrunjel proaspat
  • 4 feliute de cascaval (din cel gata feliat) 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei (inca odata)

Mod de preparare

Se pregateste o tigaie. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi usturoiul de curata si se taca si el marunt de tot dupa care decojim si ciupercile, le feliem longitudinal apoi le tocam si pe ele marunt.
In tigaia pregatita punem uleiul (primele 2 linguri) si punem la foc.

Cand este fierbinte adaugam ceapa o caramelizam putin, adaugam ciupecile tocate si o lingura de apa precum si usturoiul tocat. Tinem pe foc pana sant ciupercile facute (aprox 5 -7 minute), dregem de sare si piper, adaugam mustarul, amestecam si mai tinem pe foc un minut. Luam de pe foc, adaugam patrunjelul spalat si maruntit bine, omogenizam si punem deoparte.

Feliile de carne daca sant mai maricele le taiem in jumatate (ele trebuie sa fie batute ca pentru snitel) .

Se pune faina intr-o farfurie si se amesteca cu sare si piper si se tavalesc feliile de carne prin faina. Intre timp uleiul (cele 3 linguri) se incalzeste intr-o tigaie. Carnea se aseaza in uleiul infierbantat si se prajeste pe ambele parti (sa fie rumena).

Se scoate apoi pe un servetel absorbant ca sa scapam de excesul de ulei dupa care se aseaza inr-o tava micuta, putin unsa.

Se pune deasupra din amestecul de ciuperci pe fiecare felie, se pune cate o bucata de cascaval desupra lor in asa fel incat sa acopere bucata de carne si ciupercile si se da la cuptorul preancalzit pentru cateva minute, pana se topeste branzica si ciupercile sant inchise ca intr-un buzunar.

Se serveste cu cartofi piure sau cu o salata de care va place.
Eu am servit doar cu salata de rosii pentru ca deja medalionul are ciuperci si cascaval pe el (da asta sant eu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie