Jambon imbatat cu Stella Artois

Portii
10
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
Jambon imbatat cu Stella Artois

Ingrediente

  • 1 felie de jambon de cca 3 kg
  • sare grunjoasa ( o lingura plina)
  • 2 pliculete condimente porc Kotanyi
  • 2 pliculete boia dulce
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1/2 l apa minerala
  • 1 doza de bere Stella Artois

Mod de preparare

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa minerala, am adaugat si usturoiul tocat si berea. Am lasat pentru 48 de ore jambonul in acest amestec, din cand in cand am intors jambonul de pe o parte pe alta. Cand s-a dezghetat bine, amestecul a acoperit aproape in intregime jambonul si nu a mai fost nevoie sa-l tot intorc. Cu o furculita de friptura am intepat jambonul din loc in loc sa poata patrunda in el esentele de la condimente.
Dupa ce a stat la marinat 48 de ore, am asezat jambonul intr-o tava, am turnat jumatate din amestec, am acoperit tava cu hartie de copt si am dat tava la cuptor la foc mic. Dupa 2 ore, am scos tava din cuptor, am scos tot sosul (s-a format o spuma). Am asezat din nou jambonul in tava si am pus restul de sos pastrat, am dat din nou tava la cuptor fara hartia de copt si am mai lasat cca 1 si 1/2 pana a scazut sosul si s-a rumenit jambonul. Am servit cu piure de cartofi si salata verde. A iesit foarte fraged si gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie