Iepure pe Pat de Legume

Complexitate
redusa
Iepure pe Pat de Legume

Ingrediente

  • 1 kg carne iepure casa
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel verde
  • 4-5 buc ceapa (rosie si alba)
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 6-7 catei usturoi
  • 2-3 frunze dafin (mai mici)
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • piper delikat
  • 300 ml vin alb sec sau demisec
  • 300 gr slanina afumata taiata cubulete
  • 3 linguri untura

Mod de preparare

Intr-o tava (sa cratita mai adanca ce se poate pune la cuptor) punem untura. Curatam ceapa, usuroiul, morcovii, patrunjelul ardeiul si gogosarul. Ceapa o taiem felii mai groase, morcovii si patrunjelul se taie rondele, usturoiul ardeiul gras, ardeiul iute si gogosarul le feliem.

Carnea de iepure o condimentam din abundenta cu sare si piper. Am pregatit toate, acum sa vedem ce avem de facut mai departe. In tava in care am pus in prealabil untura asezam ceapa, morcovii, patrunjelul, usturoiul, ardeii (gras si iute), gogosarul apoi punem deasupra bucatile de carne condimentate si bucatelele de slanina afumata si foile de dafin.

Turnam peste 300 ml vin alb sec (demisec) completam cu apa pana carnea se intrezareste ca niste insulite, se presara deasupra un pic de delikat si 1/4 de lingurita cimbru.
Totul il dam la cuptor si asteptam cu rabdare sa se prajeasca carnea. Servim cu pireu de cartofi.

Pofta Buna ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie