Gratar de Porc si Marinarea Carnii

Postat pe: 04-07-2011
(0)

Ingrediente

7-8 felii de carne de porc (de preferat de la ceafa)
4 pulpe de pui (partea superioara)
300 ml sos de soia
300 ml teriyaki sos
200 ml lapte
6-7 catei de usturoi
3 ardei grasi feliati subtire
1/2 legatura de tarhon
ace de rosmarin tocate
1 lingurita de cimbru uscat
sare
piper macinat

Mod de preparare

In primul rand, poza cu sosul teriyaki nu a iesit si sa nu faceti ca domnul din dotare si sa uitai de carne pe gratar sa se arda. Deci, am scos carnea din congelator, am lasat la decongelat doar pana cand am putut (cu forta) sa desprind bucatile de carne.

Am asezat intr-un vas mai adanc, asa congelate cum au fost, am pus deasupra lor, sare, piper, cimbrul, tarhonul ardeiul gras feliat, rosmarinul tocat, usturoiul, am amestecat bine apoi am turnat lichidele plus apa, completare pana sa acopere carnea.

Am mai amestecat putin, am acoperit cu folie si am pus la frigider pentru 24 de ore. A doua zi (adica azi) am scos de la rece vasul cu carne, am aruncat baitul de pe carne dar am avujt grija sa pastrez tot ce s-a adunat pe fundul vasului.

Am pus intr- cescuta solutia groasa retinuta. Cu asta am mai uns din cand in cand carnea in timp ce era pe gratar. Carnea preparata in felul asta ramane moale, zemoasa, nu se usuca pe gratar, ea isi trage exact cantitatea de sare si arome de care are nevoie, nu mai trebuie adaugat nimic la coacere/prajire.

Metoda asta eu o folosesc si la carnurile pe care le pregatesc in cuptor, da rezultate super.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gratar de Porc si Marinarea Carnii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gratar de Porc si Marinarea Carnii