Gratar de Porc si Marinarea Carnii

Complexitate
redusa
Gratar de Porc si Marinarea Carnii

Ingrediente

  • 7-8 felii de carne de porc (de preferat de la ceafa)
  • 4 pulpe de pui (partea superioara)
  • 300 ml sos de soia
  • 300 ml teriyaki sos
  • 200 ml lapte
  • 6-7 catei de usturoi
  • 3 ardei grasi feliati subtire
  • 1/2 legatura de tarhon
  • ace de rosmarin tocate
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

In primul rand, poza cu sosul teriyaki nu a iesit si sa nu faceti ca domnul din dotare si sa uitai de carne pe gratar sa se arda. Deci, am scos carnea din congelator, am lasat la decongelat doar pana cand am putut (cu forta) sa desprind bucatile de carne.

Am asezat intr-un vas mai adanc, asa congelate cum au fost, am pus deasupra lor, sare, piper, cimbrul, tarhonul ardeiul gras feliat, rosmarinul tocat, usturoiul, am amestecat bine apoi am turnat lichidele plus apa, completare pana sa acopere carnea.

Am mai amestecat putin, am acoperit cu folie si am pus la frigider pentru 24 de ore. A doua zi (adica azi) am scos de la rece vasul cu carne, am aruncat baitul de pe carne dar am avujt grija sa pastrez tot ce s-a adunat pe fundul vasului.

Am pus intr- cescuta solutia groasa retinuta. Cu asta am mai uns din cand in cand carnea in timp ce era pe gratar. Carnea preparata in felul asta ramane moale, zemoasa, nu se usuca pe gratar, ea isi trage exact cantitatea de sare si arome de care are nevoie, nu mai trebuie adaugat nimic la coacere/prajire.

Metoda asta eu o folosesc si la carnurile pe care le pregatesc in cuptor, da rezultate super.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata