Fripturica de Primavara

Complexitate
redusa
Fripturica de Primavara

Ingrediente

  • 1 5 kg - 2 kg cartofi
  • 8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa, cotlet, ceafa)
  • 1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
  • 2-3 rosii
  • 500 ml smantana
  • 400 ml lapte
  • sare
  • untura sau unt sa ungem tava

Mod de preparare


Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri. Ardeii, rosiile le taiem rondele, de asemenea. Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.

O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura (daca nu aveti, puteti folosi si untul). Asezam in tava unsa jumatate din cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare. Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum, ca am impodobit asa frumos tava, turnam peste: jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.

Se serveste fierbinte stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Visine conservate pentru prajituri
Bucataras.RO

Visine conservate pentru prajituri

Intai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un...

Visine conservate pentru prajituri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!