Friptura Simpla si Delicioasa

Complexitate
redusa
Friptura Simpla si Delicioasa

Ingrediente

  • 500 g carne porc (de preferat ceafa)
  • 350-400 g coaste porc
  • sare si piper dupa gust
  • 8 linguri bune de untura de casa
  • rosmarin proaspat (optional) eu am pus doar la coaste

Mod de preparare

Se spala carnea, se portioneaza (se poate lasa si bucata intreaga).

In doua cratite se pune cate jumatate din cantitatea de untura prevazuta in reteta. Bucatile de carne si cele de coaste se sareaza si se pipereaza si se aseaza in cele 2 cratite, coastele in una si restul carnii in a doua. Se pun la foc, si dupa ce s-a topit untura se adauga tot cate putina apa, atat cat sa acopere carnea pe jumatate... din cand in cand se mai adauga apa si se intorc bucatile de carne/coaste de pe o parte pe alta.

Coastele, de regula se fac mai repede decat bucatile de carne din cauza asta se pun separat... Dupa ce carnea este fiarta (se inteapa cu furculita si daca intra usor, inseamna ca este gata) se lasa la rumenit, intorcand bucatile pe toate partile tot la 5 minute.

Se serveste cu garnitura de cartofi pireu si salata de care doriti... noi am avut de sfecla rosie...

Am vrut sa tin friptura cat se poate de simpla pentru ca au venit baietii cu niste prieteni si cum nu stii ce place unora si ce nu, am considerat ca fiind solutia ideala pregatirea fripturii sub forma asta.

Desert am avut Angel cake si cate o cupa de sampanie langa cake si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie