Se spala carnea, se portioneaza (se poate lasa si bucata intreaga).
In doua cratite se pune cate jumatate din cantitatea de untura prevazuta in reteta. Bucatile de carne si cele de coaste se sareaza si se pipereaza si se aseaza in cele 2 cratite, coastele in una si restul carnii in a doua. Se pun la foc, si dupa ce s-a topit untura se adauga tot cate putina apa, atat cat sa acopere carnea pe jumatate... din cand in cand se mai adauga apa si se intorc bucatile de carne/coaste de pe o parte pe alta.
Coastele, de regula se fac mai repede decat bucatile de carne din cauza asta se pun separat... Dupa ce carnea este fiarta (se inteapa cu furculita si daca intra usor, inseamna ca este gata) se lasa la rumenit, intorcand bucatile pe toate partile tot la 5 minute.
Se serveste cu garnitura de cartofi pireu si salata de care doriti... noi am avut de sfecla rosie...
Am vrut sa tin friptura cat se poate de simpla pentru ca au venit baietii cu niste prieteni si cum nu stii ce place unora si ce nu, am considerat ca fiind solutia ideala pregatirea fripturii sub forma asta.
Desert am avut Angel cake si cate o cupa de sampanie langa cake si capsuni.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii