Ingrediente
● 1,5 kg spareribs (costita de porc), feliata |
● 3-5 catei de usturoi |
● 1 varf cutit boia de ardei iute |
● 3-4 linguri ulei de masline |
● 3 bucati ardei iuti, uscati |
● 3 bucati ardei iuti, proaspeti, curatati de seminte |
● 1 portocala |
● coaja rasa de la 1/2 lamaie |
● 50-100 ml ulei de masline |
● 3 linguri miere |
● sare |
Mod de preparare
Amestecati intr-un mojar sau robot, usturoiul, ardeiul iute (uscat si proaspat), feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si omogenizati foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.
Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara.
Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.
Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.
Spareribs - numele ii vine, de fapt, din nemtescul Rippenspeer - care inseamna costita facuta pe o tepusa metalica, la carbuni. Englezii au preluat termenul, simplificandu-l, intai in ribspare si, mai apoi, in spareribs
Este de fapt cea mai ieftina bucata de la porc, dar si una dintre cele mai gustoase, atunci cand ne reuseste operatiunea de gatire- in final ele trebuie sa fie moi si suculente incat carnea sa cada de pe os chiar si cand "privim" in farfurie!
Ca o regula generala:
- spareribs se fac cu sos dulceag, gros si lipicios, pentru ca avand putina carne, sarea o usuca si-i da un gust ca de sunca. Ori niste spareribs uscate nu au nici un farmec.
-bucatile de costita din tava trebuie neaparat acoperite cu folie de alumniniu. Modul de gatire este cald - umed, altfel carnea se usuca, de aceea si cantitatea de sos trebuie sa fie semnificativa.
-cuptorul se preincalzeste la 180-190 grade, iar costitele din tava, bagate la cuptor se ung din cand in cand cu sos.
-cand carnea incepe sa se desfaca de pe os, inlaturam folia de deasupra, ungem inca un strat de sos si mai lasam circa 10 minute pana se rumenesc frumos.
-le scoatem din cuptor si acoperim din nou cu folie, nu mai mult de 10 minute, inainte de a fi servite.
Incercati si veti vedea ca nu mai aveti nevoie nici de furculita si nici de cutit, iar degetele va vor fi curate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura Din Spareribs la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara.
Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.
Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.
Spareribs - numele ii vine, de fapt, din nemtescul Rippenspeer - care inseamna costita facuta pe o tepusa metalica, la carbuni. Englezii au preluat termenul, simplificandu-l, intai in ribspare si, mai apoi, in spareribs
Este de fapt cea mai ieftina bucata de la porc, dar si una dintre cele mai gustoase, atunci cand ne reuseste operatiunea de gatire- in final ele trebuie sa fie moi si suculente incat carnea sa cada de pe os chiar si cand "privim" in farfurie!
Ca o regula generala:
- spareribs se fac cu sos dulceag, gros si lipicios, pentru ca avand putina carne, sarea o usuca si-i da un gust ca de sunca. Ori niste spareribs uscate nu au nici un farmec.
-bucatile de costita din tava trebuie neaparat acoperite cu folie de alumniniu. Modul de gatire este cald - umed, altfel carnea se usuca, de aceea si cantitatea de sos trebuie sa fie semnificativa.
-cuptorul se preincalzeste la 180-190 grade, iar costitele din tava, bagate la cuptor se ung din cand in cand cu sos.
-cand carnea incepe sa se desfaca de pe os, inlaturam folia de deasupra, ungem inca un strat de sos si mai lasam circa 10 minute pana se rumenesc frumos.
-le scoatem din cuptor si acoperim din nou cu folie, nu mai mult de 10 minute, inainte de a fi servite.
Incercati si veti vedea ca nu mai aveti nevoie nici de furculita si nici de cutit, iar degetele va vor fi curate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura Din Spareribs la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.01.2010 08:14:11
Ai dreptate.