Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de portocale si textura fructelor uscate fac din acest chec o alegere dulce si usor de preparat.
Bate untul moale cu zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja rasa de portocala, sucul de portocale si extractul de vanilie. Amesteca bine. Cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia lichida. Amesteca bucatelele de caise uscate in aluat, asigurandu-te ca sunt distribuite uniform. Toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si niveleaza-l. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasa checul sa se raceasca in forma pentru cateva minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet. Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii