Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de portocale si textura fructelor uscate fac din acest chec o alegere dulce si usor de preparat.

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 3 oua
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 100 g caise uscate, tocate marunt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Bate untul moale cu zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja rasa de portocala, sucul de portocale si extractul de vanilie. Amesteca bine. Cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia lichida. Amesteca bucatelele de caise uscate in aluat, asigurandu-te ca sunt distribuite uniform. Toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si niveleaza-l. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasa checul sa se raceasca in forma pentru cateva minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura