Friptura de strut cu lamaie ghimbir si coriandru

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

2 steakuri de strut
1 lingurita de pasta de usturoi
1 lingurita de pasta de ghimbir
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de zahar brun
1 lingura de ulei de susan
50 g mazare verde
50 g morcov taiat julien
50 g ardei gras taiat julien
1 legatura de ceapa verde
2 linguri de coriandru tocat
1 lingura de suc de lamaie
Sare
Piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Amestecati usturoiul, ghimbirul, uleiul de soia si zaharul intr-un castron mare, adaugati carnea de strut si lasati la marinat pentru aproximativ 20 min. Incalziti intr-o tigaie uleiul de soia, adaugati legumele si carnea de strut cu tot cu marinata. Se prajeste timp de 5 minute pe fiecare parte, se repeta de doua ori pe fiecare parte.
Inainte de a fi servita se adauga coriandrul si sucul de lamaie.
Se serveste pe un strat de taitei.


Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata. Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript.
Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare.
Pofta Buna !

Timpi de gatit : (in functie de grosimea taieturii)

Rose : 2 minute / parte
In sange : 3 minute / parte
Mediu : 4 minute / parte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de strut cu lamaie ghimbir si coriandru" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de strut cu lamaie ghimbir si coriandru