Friptura de strut cu lamaie ghimbir si coriandru

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 steakuri de strut
  • 1 lingurita de pasta de usturoi
  • 1 lingurita de pasta de ghimbir
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 50 g mazare verde
  • 50 g morcov taiat julien
  • 50 g ardei gras taiat julien
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 linguri de coriandru tocat
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Amestecati usturoiul, ghimbirul, uleiul de soia si zaharul intr-un castron mare, adaugati carnea de strut si lasati la marinat pentru aproximativ 20 min. Incalziti intr-o tigaie uleiul de soia, adaugati legumele si carnea de strut cu tot cu marinata. Se prajeste timp de 5 minute pe fiecare parte, se repeta de doua ori pe fiecare parte.
Inainte de a fi servita se adauga coriandrul si sucul de lamaie.
Se serveste pe un strat de taitei.


Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata. Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript.
Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare.
Pofta Buna !

Timpi de gatit : (in functie de grosimea taieturii)

Rose : 2 minute / parte
In sange : 3 minute / parte
Mediu : 4 minute / parte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura 2 creme
4
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac