Friptura de Rata a la Dithmarschen

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata din propria ograda
  • 3 cepe
  • o legatura de morcovi
  • varza rosie la borcan
  • cartofi
  • varza de Bruxell
  • fasole verde la borcan
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 cuburi de maggi
  • ulei de masline
  • 30 g unt
  • patrunjel verde
  • faina pt a lega sosul sau Mondamin

Mod de preparare

Rata intreaga curatata si spalata bine, se sareaza si pipereza din belsug dupa care intr un vas mare de forma ovala din inox care are si capac se prajeste uniform pe toate partile in asa fel incat sa arate foarte apetisant.

Cand s a prajit in uleiul de masline se adauga ceapa taiata rondele, morcovii, foile de dafin, 2 cuburi de maggi, 2 litri de apa si se lasa la fiert timp de 1 ora jumatate sau chiar 2 ore (depinde de varsta zburatoarei) in vasul acoperit.

Cand este gata se scoate si se mai da la cuptor pt 30 de minute.
Intre timp, sosul obtinut si se strecoara prin sita si apoi se leaga.
Cartofii se fierb in apa cu sare.

Varza rosie cumparata la borcan fiind deja pregatita se va incalzi.

Varza de Bruxell se fierbein apa cu sare.
Fasolea verde la borcan se incalzeste si se mai adauga patrunjel verde si unt.

Avand totul gata, scoateti rata de la cuptor si o transati apoi asezati carnea pe un platou.
Se serveste cu cartofi natur si garnitura din legumele descrise mai sus la care se adauga sosul obtinut.

Este o mancare deosebita servita cu mare placere de craciun aici in Germania.

Pofta buna!
July65

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Bucataras.RO

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti