Friptura de Porc, la Cuptor

Postat pe: 13-05-2014
(0)

Ingrediente

circa 2 kg carne de porc (de preferat, ceafa, spata etc, intr-o bucata sau taiata in felii groase)
Marinada:
12 catei de usturoi
sucul de la 3 lamai
2 linguri boia de ardei sau 1 lingura boia afumata
1 cana cu vin / apa
2 lingurite sare
1 lingurita cu varf piper, proaspat macinat
Altele:
100 ml ulei
4 cartofi mari, taiati in jumatate
1- 2 morcovi, taiati rondele
1 legatura ceapa verde, taiata rondele
1/2 legatura patrunjel verde, tocata marunt
4- 5 ciuperci mari, feliate

Mod de preparare

Aceasta friptura se face in 2 etape.

Etapa 1:
Puneti in blender usturoiul, sucul de lamaie, boiaua, ½ din cantitatea de vin, sarea, piperul si omogenizati bine.

Curatati carnea de pielita, grasime si puneti-o intr-un vas.

Turnati marinada peste carne si ungeti-o bine, pe toate partile. Acoperiti vasul cu o folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 12 ore (cel mai bine de seara pana dimineata).

Etapa 2:
Ungeti cu ulei un vas termorezistent.

Distribuiti uniform, intr-un singur strat, jumatatile de cartofi, iar printre ei presarati rondele de morcovi, ceapa, patrunjel verde si coditele de la ciuperci, taiate marunt.

Asezati deasupra carnea scoasa din marinada, fie intr-o bucata, fie taiata in felii mai groase si stropiti totul cu sosul de la marinada.

Distribuiti uniform ciupercile, taiate in felii mai groase si adaugati restul de vin / apa.
Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu.

Dati la mijlocul cuptorului incins, pentru circa 3 ore, la 160 grade (daca carnea este intr-o bucata) sau 2 ore (daca carnea este feliata) sau pana ce legumele si carnea sunt facute.

Indepartati capacul / folia de aluminiu.

Scoateti legumele din tava si pastrati la cald.

Repuneti carnea in vasul termorezistent, ungeti-o cu 2- 3 linguri de ulei si dati din nou la cuptor, la 180 grade, pentru cca 10- 15 min, daca ati feliat carnea sau 30 min, daca este intr-o singura bucata ori atat cat este necesar pana ce carnea se rumeneste frumos.

* Daca ati pregatit carnea intr-o bucata, acoperiti-o cu folie de aluminiu si lasati 10- 15 min sa se odihneasca. Ea se va taia perfect in felii.

Serviti friptura alaturi de legumele calde.
Langa friptura puteti pregati un sos senzational, combinand intr-un vas, sosul strecurat din tava cu 1 pahar de vin rosu si redus prin fierbere la ¾ - ½ din cantitate, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Porc, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Porc, la Cuptor