Friptura de Porc, la Cuptor

Postat pe: 13-05-2014
(0)

Ingrediente

circa 2 kg carne de porc (de preferat, ceafa, spata etc, intr-o bucata sau taiata in felii groase)
Marinada:
12 catei de usturoi
sucul de la 3 lamai
2 linguri boia de ardei sau 1 lingura boia afumata
1 cana cu vin / apa
2 lingurite sare
1 lingurita cu varf piper, proaspat macinat
Altele:
100 ml ulei
4 cartofi mari, taiati in jumatate
1- 2 morcovi, taiati rondele
1 legatura ceapa verde, taiata rondele
1/2 legatura patrunjel verde, tocata marunt
4- 5 ciuperci mari, feliate

Mod de preparare

Aceasta friptura se face in 2 etape.

Etapa 1:
Puneti in blender usturoiul, sucul de lamaie, boiaua, ½ din cantitatea de vin, sarea, piperul si omogenizati bine.

Curatati carnea de pielita, grasime si puneti-o intr-un vas.

Turnati marinada peste carne si ungeti-o bine, pe toate partile. Acoperiti vasul cu o folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 12 ore (cel mai bine de seara pana dimineata).

Etapa 2:
Ungeti cu ulei un vas termorezistent.

Distribuiti uniform, intr-un singur strat, jumatatile de cartofi, iar printre ei presarati rondele de morcovi, ceapa, patrunjel verde si coditele de la ciuperci, taiate marunt.

Asezati deasupra carnea scoasa din marinada, fie intr-o bucata, fie taiata in felii mai groase si stropiti totul cu sosul de la marinada.

Distribuiti uniform ciupercile, taiate in felii mai groase si adaugati restul de vin / apa.
Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu.

Dati la mijlocul cuptorului incins, pentru circa 3 ore, la 160 grade (daca carnea este intr-o bucata) sau 2 ore (daca carnea este feliata) sau pana ce legumele si carnea sunt facute.

Indepartati capacul / folia de aluminiu.

Scoateti legumele din tava si pastrati la cald.

Repuneti carnea in vasul termorezistent, ungeti-o cu 2- 3 linguri de ulei si dati din nou la cuptor, la 180 grade, pentru cca 10- 15 min, daca ati feliat carnea sau 30 min, daca este intr-o singura bucata ori atat cat este necesar pana ce carnea se rumeneste frumos.

* Daca ati pregatit carnea intr-o bucata, acoperiti-o cu folie de aluminiu si lasati 10- 15 min sa se odihneasca. Ea se va taia perfect in felii.

Serviti friptura alaturi de legumele calde.
Langa friptura puteti pregati un sos senzational, combinand intr-un vas, sosul strecurat din tava cu 1 pahar de vin rosu si redus prin fierbere la ¾ - ½ din cantitate, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de Porc, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Porc, la Cuptor