Friptura de Porc, la Cuptor

Complexitate
redusa
Friptura de Porc, la Cuptor

Ingrediente

  • -circa 2 kg carne de porc (de preferat, ceafa, spata etc, intr-o bucata sau taiata in felii groase)
  • Marinada:
  • -12 catei de usturoi
  • -sucul de la 3 lamai
  • -2 linguri boia de ardei sau 1 lingura boia afumata
  • -1 cana cu vin / apa
  • -2 lingurite sare
  • -1 lingurita cu varf piper, proaspat macinat
  • Altele:
  • -100 ml ulei
  • -4 cartofi mari, taiati in jumatate
  • -1- 2 morcovi, taiati rondele
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocata marunt
  • -4- 5 ciuperci mari, feliate

Mod de preparare

Aceasta friptura se face in 2 etape.

Etapa 1:
Puneti in blender usturoiul, sucul de lamaie, boiaua, ½ din cantitatea de vin, sarea, piperul si omogenizati bine.

Curatati carnea de pielita, grasime si puneti-o intr-un vas.

Turnati marinada peste carne si ungeti-o bine, pe toate partile. Acoperiti vasul cu o folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 12 ore (cel mai bine de seara pana dimineata).

Etapa 2:
Ungeti cu ulei un vas termorezistent.

Distribuiti uniform, intr-un singur strat, jumatatile de cartofi, iar printre ei presarati rondele de morcovi, ceapa, patrunjel verde si coditele de la ciuperci, taiate marunt.

Asezati deasupra carnea scoasa din marinada, fie intr-o bucata, fie taiata in felii mai groase si stropiti totul cu sosul de la marinada.

Distribuiti uniform ciupercile, taiate in felii mai groase si adaugati restul de vin / apa.
Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu.

Dati la mijlocul cuptorului incins, pentru circa 3 ore, la 160 grade (daca carnea este intr-o bucata) sau 2 ore (daca carnea este feliata) sau pana ce legumele si carnea sunt facute.

Indepartati capacul / folia de aluminiu.

Scoateti legumele din tava si pastrati la cald.

Repuneti carnea in vasul termorezistent, ungeti-o cu 2- 3 linguri de ulei si dati din nou la cuptor, la 180 grade, pentru cca 10- 15 min, daca ati feliat carnea sau 30 min, daca este intr-o singura bucata ori atat cat este necesar pana ce carnea se rumeneste frumos.

* Daca ati pregatit carnea intr-o bucata, acoperiti-o cu folie de aluminiu si lasati 10- 15 min sa se odihneasca. Ea se va taia perfect in felii.

Serviti friptura alaturi de legumele calde.
Langa friptura puteti pregati un sos senzational, combinand intr-un vas, sosul strecurat din tava cu 1 pahar de vin rosu si redus prin fierbere la ¾ - ½ din cantitate, la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Fursecuri papuci
4
Dulciuri

Fursecuri papuci

Fursecuri papuci
Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake
5
Dulciuri

Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake

Tort Caramel Sau Upside Down Custard Cake
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce