Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Friptura
  • - 500 gr muschi porc
  • - 2 catei usturoi
  • - 6 frunze salvie
  • - 4 linguri ulei
  • - sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • - 2 conserve de 400gr fasole alba(echivalent daca fierbeti voi fasole=500 gr)
  • - 1 conserva rosii fara piele de 800 gr(echivalent rosii proaspete=400 gr)
  • - patrunjel, busuioc
  • - 1 catel usturoi

Mod de preparare

Am uscat muschiul cu servetele, l-am impanat cu un catel de usturoi si apoi l-am condimentat bine cu sare si piper. L-am asezat in tava si am presarat putina boia iute.

Uleiul l-am pus intr-un vas mic, l-am incins si apoi am adaugat celalat catel de usturoi taiat in 4 si frunzele de salvie. am stins fosul si am lasat 5 minute sa se aromatizeze uleiul.

Am scos usturoiul din ulei, am turnat uleiul peste bucata de carne din tava ca sa fie bine unsa toata si apoi am pus langa frunzele de salvie.

Am turnat si o cana de apa in tava.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus la cuptor 1 ora jumate la 220C.

In timpul asta am pregatit garnitura: am scurs bine conservele de fasole; am scos rosiile din sosul din conserva si le-am crestat nitel, le-am lasat sa se scurga, apoi le-am taiat cubulete si inainte de a le amesteca cu fasolea am mai scurs lichidul care l-au lasat in vas.

Am amestecat fasolea cu rosiile, patrunjel tocat, putin busuioc si catelul de usturoi strivit. Am condimentat doar cu sare.

Dupa ce am scos carnea de la cuptor, am adaugat garnitura in tava si am mai lasat la cuptor 10 minute fara folie.


La servire am taiat friptura felii si am pus langa garnitura. Am servit si cu paine neagra cu seminte, calda, ca am brutarie in spatele blocului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!