Carnea se spala, se ia de pe os si se pune deoparte. .
Restul ingredientelor in afara de usturoi, vin si untura se pun intr-o punga de plastic, se amesteca bine de tot dupa care se adauga carnea. Se intoarce punga pe toate partile ca sa fie bine acoperita de bait si se lasa la frigider de seara pana dimineata sau peste zi si, dupa posibilitati, se mai intoarce din cand in cand.
a doua zi se scoate carnea din marinada si se spala usor de tot dupa care se pune in vasul in care urmeaza sa pregatim friptura. Se curata usturoiul, se taie feliute si se pune peste carne, se mai adauga sare si piper putin si se da la foc.
In momentul in care untura s-a topit, carnea e intoarce pe toate partile pana prinde o ctusta usoara apoi incepem sa adaugam tot cate putina apa, doar atat cat sa acopere carnea pe 3/4. Se pune capac si se lasa sa fiarba incet. Din cand in cand verificam nivelul de apa si mai adaugam tot cate un pahar si, desigur mai intoarcem si carnea.
Cand furculita patrunde destul de bine in carne, este aproape gata. Acum turnam vinul si lasam sa fiarba incet de tot, intorcand carnea mereu pana tot lichudul e evapoprat sau absorbit.
Se lasa sa se rumeneasca usor in cratita, avem grija cum intoarcem carnea sa fie prinsa pe toate partile, dupa care se ia de pe foc si se seveste cu garnitura preferata. Noi am servit cu - sotul cu paste, baietii cu pireu si salata, eu doar cu salata. Din sosul care a ramas in tigaie se poate face un gravy.
Se incalzeste bine, se rade cu o lingura arsura de pe fundul cratitei si se mai fierbe putin impreuna. In alt vas se pune faina (amidon folosesc eu) si se inmoaie cu putin sos, se adauga apoi tot sosul amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase de faina, se adauga ata si fierbem pana obtinem un sos mai grosut.
Se serveste cu succes peste friptura si garnitura
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii