Mod de preparare pentru friptura:
Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune; se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore. Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude sfaraind, dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca oala. Se scoate carnea din oala, se pune in tava de la cuptor, se toarna lichid din oala, cam asa cat sa cuprinda 30% din capacitatea tavii si se da tava la cuptor, la foc iute, pana cand se rumeneste frumos.
Mod de preparare pentru tocanita:
Se curata ceapa, se toaca si se pune intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Cand ceapa s-a patruns bine, se adauga rosiile tocate, sare dupa gust, foi de dafin si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana cand rosiile se transforma intr-un sos absolut delicios, se adauga gogosarii copti, taiati felii si se lasa la foc mic sa se patrunda, sa se intrepatrunda gusturile si sa mai scada nitel surplusul de lichid, dupa care se opreste focul. Se serveste cu mamaliguta calda, este gustoasa si ca mancare rece si este plina de vitamine. Se unesc doua mancaruri delicioase si se obtine o mancare absolut fabuloasa.
Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm pregatit o placinta gustoasa cu legume, ca tot suntem in plin sezon.
Aperitiv placinta cu legume si mix de seminteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii